Idealna prilika za brojne velikane: Solskjaer najavio pravu čistku, čak 7 igrača može da ide u januaru

Manchester United ove sezone dobro stoji na tebeli Premier lige i nakon 5 odigranih kola trenutno su treći, ali sa istim brojem bodova kao prvi Chelsea i drugi Liverpool.


Ako se izuzme utakmica u Ligi prvaka protiv Young Boysa i poraz od 2:1 gledamo zaista jedan sjajan United koji može puno ove sezone.

Dolazak Jadon Sancha, Raphael Varanea i Cristiana Ronalda se pokazuju kao odličan potez Ole Gunnar Solskjaera. Nije bilo spektakularnih odlazaka i sa nova 3 igrača napravljen je sjajan i ambiciozan tim. Prema navodima The Sun-a, Solskjaer sprema veliku čistku u januaru u kojoj će biti nemilosrdan.



Isti izvor navodi da Norvežanin se sprema odreći čak 7 igrača tokom zimskog prelaznog roka.Ovo je sjajna prilika za velikane da dođu do vrhunskih igrača. Na spisku se nalaze Diogo Dalot, Alex Telles, Anthony Martial, Jesse Lingard, Donny van de Beek, Eric Bailly i Phil Jones. 

Veoma zvučna imena se nalaze i pravo je čudo što se Solskjaer odlučio na takav potez. U slučaju da United uspije prodati svih 7 igrača mogli bi ostvariti pristojnu zaradu koju bi sigurno odmah uložili u nova pojačanja.



Kao moguća pojačanja se spominju Declan Rice i Erling Haaland, ali za sada su to samo priče. Svakako da Solskjaer traži jednog pravog špica, to je sada dobio u Ronaldu, ali za budućnost mu je sigurno prijeko potreban jer je Portugalac u godinama kao i Edinson Cavani.

Vidićemo na zimu koga će United porodati i koliki će novac zaraditi za nova pojačanja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.