Sjećate se De Rossija: Ikona Rome samostalnu trenersku karijeru bi mogao započeti na Apeninima

Daniele de Rossi legenda Rome i italijanskog fudbala, svoju profesionalnu karijeru je završio početkom 2020. godine.


U Romi je proveo 17 godina, da bi 2019. godine prije nego što je okačio kopačke o klin prešao u Boca Juniors gdje je odigrao pola godine i završio svoju karijeru. 

Sjajni veznjak nakon što se oprostio od fudbala odmah se posvetio trenerskom poslu, a bio je pomoćnik Roberto Manciniju u reprezentaciji Italije. Za sada još nema samostalnog iskustva, ali bi se to moglo, još malo, promjeniti prema navodima TuttoMercatoa. Našao se u užem krugu da zamjeni Sinišu Mihajlovića na klupi Bologne. Bologna je za viked doživila pravi debakl od prošlogodišnjeg osvajača Scudetta, Intera.



Inter je sa 6:1 ispratio Bolognu kući čime je odmah počela priča da se Srbinu trese stolica. Na startu Siniša je neočekivano ispao sa svojom ekipom iz kupa od niželigaša Ternane. Ipak poslje toga su malo živnuli i u prva 3 kola upisali dve pobjede i jedan remi, da bi ih Inter ispratio sa 6 komada. Navodno su sledeće utakmice veoma bitne da sačuvaj svoj posao Mihajlović, a ukoliko rezultati ne budu zadovoljili upravu De Rossi bi mogao do prvog samostalnog posla.

U narednim sedmicama će nam biti sve jasnije kada Bologna prvo u vanrednom kolu već sutra dočekuje Genou dok za vikend gostuje Empoliju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.