Van Nistelrooy pronašao savršeno pojačanje na Old Traffordu: Mlada zvijezda Uniteda mijenja Gakpa

PSV Eindhoven je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez sigurno najboljeg igrača, Cody Gakpa, i Ruud van Nistelrooy čini sve kako bi do kraja januara pokušao pronaći zamijenu.


Ugledni ostrvski mediji navode da je bivša igračka legenda Manchester Uniteda upravo zakucala na vrata Old Trafford gdje je pronašla savršenu zamijenu za Holanđanina. 

23-godišnji Gakpo je bio jednom nogom u Manchester Unitedu, ali se u zadnji trener u priču umiješao Liverpool i sjajni univerzalac je ipak na kraju završio na Anfieldu kod Jurgen Kloppa. Ruud je pored Gakpa ostao i bez Noni Maduekea koji je otišao put Londona gdje je potpisao za Chelsea.



PSV se do kraja januara želi dodatno pojačati kako bi prekinuo dominaciju Ajaxa, koji ove sezone izgleda veoma loše, i kako bi napokon podigao trofej u Eredivise. Upravo zbog toga je Ruud zakucao na Old Trafford kako bi od svog sunarodnika Erik ten Haga pokušao dobiti na pozajmicu mladog Anthony Elangu. 

20-godišnji Šveđanin je frustriran svojom minutažom i želi da napusti klub kako bi dobio priliku da igra i da se razvija kao igrač. Svega 626 minuta u svim takmičenjima je veoma mala minutaža za nekoga kome se predviđa blistava karijera. Van Nistelrooy želi da spasi mladog Elangu i dovede ga na Philips stadion na pozajmicu kako bi imao priliku više da igra.



Trener PSV-a smatra da je Elanga dovoljno dobar da može nadomjestiti odlazak Gakpa i da će imati ulogu u timu. Jedini problem koji se pojavljuje jeste što je i Everton zainteresovan za krilnog napadača i sada je na Elangi da odluči šta je najbolje za njega i njegovu karijeru. 

PSV bi sa Elangom u timu imao ambicije da nakon 3 godine posta osvoji Eredivise što im je naravno primarni cilj sada kada Ajax igra zaista loše, ali će Feyenoord biti taj koji će se pitati ove sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.