PSG po Bayernovom receptu: Galtier slabi konkurenciju i želi zvijezdu Ligue 1 koju porede sa velikim Benzemom

PSG je trenutno najdominantniji tim u Ligue 1 i svakako da je želja Christophe Galtiera da tako bude i u budućnosti.


Baš zbog toga uprava velikana iz Pariza želi da se ugleda na Bayern iz Minhena i primjeni njihov recept koji već unazad nekoliko godina Bavarskom gigantu donosi rezultate. 

Naime, riječ je o tome da uprava Bayerna na čelu sa Hasan Salihamidžićem pokupi sve najbolje igrače u Bundesligi i tako oslabi konkurenciju zbog čega su toliko dominantni zadnjih godina u Njemačkoj. Upravo taj recept želi i velikan sa Parka Prinčeva da primjeni i do kraja prelaznog roka dovede jednog od najboljih mladih igrača Ligue 1.



Galtier je bacio oko na mladu zvijezdu Lyona, Rayan Cherkija, koji ima tek 19 godina i kome se predviđa velika i blistava karijera. Cherkija smatraju novim Karim Benzemom, ne samo zbog njegovog alžirskog porijekla nego i zbog fudbalskih početaka u Lyonu. Možda ne igraju na istoj poziciji, Cherki je ofanzivni vezni, ali i jedan i drugi imaju velike sličnosti pa i ne čudi što mladog Francuza porede sa starijim kolegom. 

Mladi Francuz se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji, ali nikako da se ustali kao starter kod Laurent Blanca i to želi uprava PSG-a da iskoristi. Možda Cherki neće odmah dobiti šansu od prve minute, ali će moći učiti od najboljih poput Lionel Messija, Kylian Mbappea i Neymara.



Upravo ovakve stvari Bayern radi već godinama i čim se jedan igrač izdvaja od ostalih on ubrzo završi na Allianz Areni. Sigurno da tu ima i promašaja, ali ono što je najbitnije jeste da se konkurencija oslabi i da se očisti put prema tituli.Galtier okuplja mladi tim koji bi trebao u budućnosti postati dominantan ne samo u Ligue 1 nego i u Europi.

Zvijezda Lyona je prema Transfermarktu procijenjena na 18 miliona eura, ali smo sigurni da bi za njegov potpis PSG trebao izdvojiti još koji euro više. 

Svakako da to nije problem za bogate šeike i da bi možda već do kraja januara Cherkija mogli gledati na Parku Prinčeva.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.