Cholo postao stalna mušterija na Camp Nou - Nakon Depaya ide i po jedan od najvećih promašaja Xavija

Unazad nekoliko godina Diego Simeone skoro svaki prelazni rok zakuca na vrata Camp Noa kako bi pogledao kakvih igrača ima koje bi mogao dovesti u Madrid.


Može se reći da je popularni "Cholo" postao stalna mušterija kod Katalonskog giganta, a nakon što je prije nekoliko dana stigao Memphis Depay do kraja prelaznog roka bi mogla još jedna zvijezda Barce put Madrida. 

Atletico Madrid i Simeone imaju sezonu za zaborav jer su već u grupi ispali iz Lige prvaka, a što se tiče La Lige ni tu ne cvjetaju ruže. Iako se nalaze na poziciji broj 4, Atletico već za vodećim dvojcem, Barcelona-Real Madrid, zaostaje 13 odnosno 10 bodova.



Snovi o tituli su već ugašeni i primarni cilj do kraja sezone jeste ostati na mjestu koje vodi u Ligu prvaka sledeće sezone. Upravo zbog toga Simeone se želi dodatno pojačati do kraja prelaznog roka zbog činjenice da je ostao bez Joao Felixa i Matheus Cunhe.

Prema navodima uglednih španskih listova Simeone je ponovo zakucao na Camp Nou i ozbiljno se raspituje za jedan od najvećih promašaja Xavi Hernandeza. Riječ je o mladom Ferran Torresu koji je prije godinu dana stigao u Barcelonu i koji je bio prvo pojačanje Xavija, ali i velika greška.



Plan je bio da se oko 22-godišnjeg Španca gradi tim, ali sa tim teretom se nije mogao nositi Torres zbog čega je sada u drugom planu. Torres vrlo polivalentan igrač koji savršeno odgovara onome što traži Simeone. Tek 988 minuta na terenu je proveo Španac ove sezone u svim takmičenjima uz samo 6 startova u La Ligi što dovoljno govori koliko ga zapravo malo koristi Xavi.

Upravo to želi da iskoristi uprava Atletica i da do kraja januara dovede sjajnog univerzalca kako bi zakrpio praznine odlaskom pomenutog dvojca. 

Ako se dvije strane dogovore vjerovatno da će to biti pozajmica sa pravom otkupa na šta smo navikli kada ova dva kluba posluju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.