Nije kraj dok ne kaže Arteta: Za kraj prelaznog roka spremna bomba - Želja jedan od najboljih veznjaka

Mnogi su vjerovali da će Mikel Arteta biti mnogo aktivniji tokom zimskog prelaznog roka, ali ipak to nije slučaj i do par dana prije zatvaranja pijace na Emirates su stigli Leandro Trossard i Jakub Kiwior.


Arsenal je trenutno, uz Newcastle United, najprijatnije iznenađenje ovosezonskog izdanja Premier lige i sa punim pravom su trenutno prvoplasirani. 

Četa Artete na terenu izgleda zaista fantastično i zbog gustog rasporeda i borbe na više frontova svi su očekivali još nekoliko potpisa tokom januara, ali bar za sada taj broj je i dalje na 2 pojačanja. Međutim, kako ugledni ostrvski mediji navode nije kraj prelaznog roka dok to mladi Španac ne kaže i prema istim izvorima očekuje se bar još jedan dolazak na Emirates.



Navodno je Arteta za kraj spremio veliku bombu zbog koje će uprava morati razbiti kasu, a čijim bi se potpisom nagovjestio jasan cilj u nastavku sezone. Jedina slaba tačka u timu, prema riječima Artete, jeste vezni red i uprava je spremila oko 80 miliona da se transfer realizuje u narendih par dana.

Riječ je o još jednom igraču Brightona i nakon Trossarda, Arteta u svom timu želi mladog Moises Caiceda. 21-godišnji Ekvadorac je sjajnim partijama zaludio brojne velikane, a posebno Arsenal i Artetu. Španac vjeruje da bi sa još jednim veznjakom u timu, jednim zaista talentovanim veznjakom, mogli izdržati sve napade Manchester Cityja i nakon sezone 2003/04 podignuti trofej u Premier ligi.



Imaće Arsenal u vidu Chelsea i Liverpoola suparnike oko potpisa Ekvadorca, ali se svi na Emiratesu nadaju da će uspjeti prije konkurencije potpisati veznjaka koji treba predstavljati budućnost tima. Arsenal bi sa Caicedom ostavio dovoljno prostora Martin Odegaardu koji bi se više fokusirao na napad nego na odbranu što je i cilj Artete.

Do kraja prelaznog roka je ostalo jako malo i vjerujemo da ćemo kroz koji dan znati mnogo više informacija, a uprava je već krenula sa pregovorima oko velike bombe pred sami kraj prelaznog roka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.