Milan sprema najjači bekovski tandem na planeti: Na jednoj strani Theo, a na drugu stiže zvijezda Premier lige

Na pola smo sezone, a velikani Serije A poput Milana, Intera i Juventusa polako gube korak za Napolijem koji sigurno korača prema Scudettu na koji navijači čekaju preko 30 godina.


Rossoneri zaostaju 12 bodova, Nerazzurri 13, a Bianconeri su već ispali iz utrke nakon što im je savez Italije oduzeo 15 bodova zbog finansijskih malverzacija. 

Šampion Serije A je skoro pa poznat, ali i pored toga nas očekuje jedna veoma interesantna sezona zbog činjenice da se čak 5 klubova bori za mjesto u Ligi prvaka i da su ti klubovi u svega 3 boda. Četa Stefano Piolija želi da se zadrži na mjestu koje vodi u najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu jer za narednu sezonu spremaju jednu od najvećih transfer bombi unazad nekoliko godina.



Pioli priželjkuje da ima najjači bekovski tandem na planeti, a Paolo Maldini je dobio upute po koga da krene. Na San Siru se već nalazi Theo Hernandez koji je izrastao u vrhunskog lijevg beka koji se smatra jednim od najboljih na svojoj poziciji, a sada je cilj potpisati desnog beka kako bi se kompletirao najjači bekovski tandem. 

Naime, kako ugledni britanski list The Sun navodi Maldini je započeo pregovore oko potpisivanja Joao Cancela, zvijezde Manchester Cityja koja u zadnje vrijeme nije u prvom planu Pep Guardiole. Prošle sezone Portugalac je bio alfa i omega na terenu i uz Kevin de Bruynea standardan član prve postave.



Šta se promijenilo nikome nije jasno, ali ono što je svima jasno jeste da Portugalac već drugu utakmicu sjedi na klupi za rezervne igrače i šansu da zaigra nije dobio. Upravo tu situaciju želi da iskoristi i Milan i pokuša ga pridobiti u grad mode. Cancelo je već igrao u Seriji A, u Juventusu i Interu, i navikavanje na stil fudbala mu neće biti potreban. 

Međutim ono što sve brine jeste kako će uprava pronaći sredstva za ovaj transfer jer sigurno neće biti ni malo jeftin. 

Pored toga, kako naći novac, problem će predstavljati i konkurencija jer bi sigurno svaki velikan ovakvog igrača u svojim redovima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.