Tadić i društvo ostali bez trenera, a vijest potvrdio izvršni direktor: Poznato ko će voditi klub u nastavku sezone

Više se nije moglo, a sedma utakmica u nizu bez pobjede u Eredivise je kap koja je prelila čašu da samo nakon osam mjeseci Alfred Schreuder dobije otkaz u Ajaxu.


50-godišnji Holanđanin je pred početak sezone došao na Johan Cruijff Arenu umjesto Erik ten Haga koji je prihvatio izazov u vidu Manchester Uniteda i svoju karijeru krenuo graditi dalje od Amsterdama. 

Prilika je data Schreuderu, ali je on tu svoju priliku veoma brzo prokockao, tačnije sinoć kada je na domaćem terenu odigrao tek 1:1 protiv Volendama. Čak 7 utakmica u nizu u Eredivise bez pobjede za velikana kakav je Ajax je nedopustivo, a na tu svu muku Ajax je trenutno petoplasirani sa 7 bodova zaostatka za vodećim Feyenoordom.



Ni Dušan Tadić, ni Davy Klaassen, ni Steven Berghuis nisu uspjeli sačuvati trenera, ali sigurno da nije samo njihova krivica. Svakako da ima još do kraja sezone i da se neke stvari mogu popraviti, ali mnogi žele da se ova sezona što prije završi i zaboravi. 

Vijest da Alfred više nije trener potvrdio je izvršni direktor Edwin van der Sar koji je odmah nakon utakmice izjavio: "Nikada nije lijepo pustiti ljude koji su marljivo radili, ali jednostavno više nije moglo ovako.", bio je jasan nekada veliki golman.



Cijenu odlaska Schreudera će platiti i jedan od pomoćnih trenera Matthias Kaltenbach koji će krenuti njegovim stopama. Prema riječima Van der Sara u nastavku sezone ulogu privremenog trenera će obavljati Michael Reiziger koji je takođe bio pomoćnik Schreuderu. Dijete Ajaxa i bivša igračka legenda Barcelone je već imao priliku davne 2017. godine vodiit prvi tim Ajaxa, ali samo na jednoj utakmici. 

Mnogi vjeruju da će se sada na klupi zadržati malo duže po nekim procijenama možda čak do kraja sezone, ali se Liga prvaka mora obezbjediti. 

Kako će Ajax izgledati u budućnosti vrijeme će pokazati, ali više nikada neće izgledati isto kao pod palicom Ten Haga.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.