Atletcio u zadnje vrijeme potpisuje samo otpisane zvijezde: Nakon Depaya stiže i jedna iz Pariza

Atletico Madrid ima sezonu za zaboravi i svi jedva čekaju da se ova zaboravi kako bi hladne glave mogli ući u novu.


Velikan iz Madrida je rano ispao u Ligi prvaka, već u grupnoj fazi, sinoć su svoje učešće završili u Copa del Rey, a u La Ligi su trenutno četvrtoplasirani i šansi za titulu gotovo da nemaju.

Mnogi će se složiti da je ovo najgora sezona za Diego Simeonea kako je na klupi Atletica i zadnjih mjeseci se mnogo priča o njegovoj mogućoj smjeni. Dok se o tome priča popularni "Cholo" u miru završava zimski prelazni rok i kompletira roster za nastavak sezone.



Klub su napustili Joao Felix i Matheu Cunha, a došao je samo otpisani Memphis Depay koji je bio višak na Camp Nou i koga je uprava jedva čekala da proda. Ono što je veoma interesantno jeste da se Simeone u zadnje vrijeme odlučuje na igrače koji su višak u svojim klubovima, a sa takvim razmišljanjem je doveo klub u trenutnu situaciju. 

Da stvar bude još gora po istom principu Simeone nastavlja, a sledeća želja jeste još jedan otpisana zvijezda, ali za razliku od Holanđanina daleko bolja. Naime, uprava Atletica pomno prati razvoj situacije na Parku Prinčeva i dešavanja sa Presnel Kimpembeom.



27-godišnji štoper muku muči sa povredama i Christophe Galtier ima želju da se riješi svog štopera, navode ugledni francuski listovi. Kimpembe je na terenu u ovoj sezoni Ligue 1 proveo svega 614 minuta, a ponovni povratak na tren nije poznat. Simeone želi Francuza postaviti kao novog vođu svoje odbane jer su Felipe, Stefan Savić i Jose Maria Gimenez na pragu odlaska iz Madrida. 

Na Wanda Metropolitano stadionu se nadaju da bi Kimpembea mogli pridobiti za oko 40 miliona eura zbog činjenice da mu ugovor ističe na ljeto 2024. godine, a transfer je planiran da se realizuje na ljeto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.