Bielsa odbio klupu Evertona: Zamijena ekspresno pronađena u vidu velikog motivatora i još većeg vođe

Početkom sedmice uprava Evertona je odlučila da nakon nešto malo manje od godine dana uruči otkaz Frank Lampardu zbog serije loših rezultata i zbog činjenice da se nalaze u zoni ispadanja.


Uprava nije više mogla da trpi loše rezultate, a kap koja je prelila čašu jeste poraz na gostovanju od West Ham Uniteda, 2:0.

Jedini izlaz iz trenutne krize jeste bio smjena bivšeg trenera Chelseaja, ali sada će biti problem pronaći novog. Prva želja za novog trenera jeste bio Marcelo Bielsa koji je od otkaza u Leeds Unitedu bez kluba, a to je od februara prošle godine. Međutim, kako ugledni ostrvski mediji prenose iskusni Argentinac trenutno nije raspoložen da gasi vatru na Goodison Parku zbog čega se uprava mora prebaciti na alternativna riješenja.



Prema istim izvorima ime koje je sada na dnevnom redu jeste Sean Dyche, a prema navodiam Fabrizio Romana on bi u narednim satima trebao biti predstavljen kao novi trener popuarnih "Karamela. 51-godišnji Englez je bez kluba od aprila prošle godine kada je nakon skoro 10 godina dobio otkaz u ekipi Burnleya. Iskusni Dyche je svoju trenersku reputaciju izgradio kao veliki motivator i još veći vođa kraj aut linije. 

Na jedan zaista maestralan način je vodio klub sa Turf Moora i stil fudbala u Premier ligi itekako dobro poznaje.

Uprava Evertona se nada da je Dyche trener koji može spasiti klub ispadanja u Championship gdje nisu bili čak 31 godinu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.