Uprava Milana svim silama krenula po zaboravljenu zvijezdu St James Parka: Da li to znači kraj za Leaa

Milan se polako oprašta od Scudetta u ovoj sezoni jer za prvoplasiranim Napolijem zaostaju već 12 bodova i teško da će četa Luciano Spallettija tu prednost da ispusti do kraja.


Izabranici Stefano Piolija imaju veoma loše rezultate u januaru, a posebno boli poraz na gostovanju od Lazija sa čak 4:0 što sigurno niko nije mogao očekivati i sa tim porazom sva nadanja o napadu na Napoli su ugašena. 

Zbog činjenice da im je samo preostala teorijska šansa da osvoje Seriju A, Pioli polako već razmišlja o rosteru za narednu sezonu sa tim da će ostati na mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Postoji mnogo nedoumica na Giuseppe Meazza stadionu, a ona najveća jeste Rafael Leao i njegova sudbina u gradu mode.



Portugalac još nije produžio ugovor sa klubom i kako vrijeme prolazi sve je izvjesnije da do novog ugovora neće doći. Trenutni ističe na ljeto 2024. godine i uprava nema puno vremena da ga proda kako bi ga dobro unovčila jer se radi o jednom od najboljih krilnih napdača današnjice.

Kako prenosi ugledni CalcioMercato Paolo Maldini je dobio zadatak da ode na St James Park i pokuša uvjeriti zaboravljenu zvijezdu Newcastle Uniteda da se produži Rossonerima i bude veoma bitan za tim od onog trenutnog statusa koji kod Eddie Howea. Naime, riječ je o Allan Saint-Maximinu koji nije više u startnoj postavi zbog činjenice da Joelinton igra impresivno u zadnje vrijeme.



Minule sezone 25-godišnji Francuz je bio jedan od najboljih igrača Newcastle Uniteda i klubu je pomogao da se spasi ispadanja u Championship jer su na pola sezone bili zakucani na dno. Pioli vjeruje da bi Sain-Maximin mogao na adekvatan način zamijeniti Portugalca.

Isti izvor navodi da je potrebno oko 40 miliona eura da Francuz St James Park zamijenit Giuseppe Meazzu.

Naravno taj novac bi se obezbjedio prodajom Portugalca koji je na meti brojnih velikana, a najzainteresovaniji jeste Pep Guardiola i njegov Manchester City.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.