Prvo je Sancho odstranjen iz prvog tima, a onda rekonstrukcija: Ten Hag želi 3 zvijezde vrijedne 200 miliona eura

Kao grom iz vedra neba je stigla vijest da je Erik ten Hag iz prvog tima odstranio 85 miliona eura skupo plaćeno pojačanje od prošle godine, Jadon Sancha.


Zbog lošeg fizičkog i psihičkog stanja 22-godišnji Englez će u nastavku sezone trenirati odvojeno od prvog tima što se nikako nije dopalo navijačima Crvenih Đavola.

Kada je Sancho stizao na Old Trafford svi su vjerovali da je došao novi vođa, neko ko će napokon vratiti rezultate u crveni dio Manchestera, ali se za sada njegov dolazak ocjenjuje kao veliki promašaj. Kada je odstranjen iz tima na red dolazi i ozbiljna rekonstrukcija, navode ugledni britanski listovi.



Ten Hag se sprema potpisati 3 vrhunska imena i za to potrošiti čak 200 miliona eura, a radi se o sva 3 ofanzivna igrača. Holanđanin nikako nije zadovoljan ofanzivom, a raskinuta je saradnja i sa Cristiano Ronaldom. Prvi na spisku želja jeste noćna mora za Švicarce sa Svjetskog prvenstva u Kataru, Goncalo Ramos. 21-godišnji Portgualac je sa 3 gola i asistencijom srušio snove Švicarcima oko mogućeg prolaska u narednu rundu, a sebi tom sjajnom partiom otvorio vrata brojnih velikana.

Holanđanin je svjestan da ne može napraviti rezultat ako u timu ima samo jednog klasičnog napadača koji je više manje non stop povrijeđen, a riječ je o Anthony Martialu. Upravo zbog toga će se trebati razbiti kasa i potpisati neko novo, veliko, ime u srcu napada.



Drugo ime na listi želja jeste zvijezda PSV-a Cody Gakpo koga Ten Hag, ali i drugi brojni velikani pomno prate. Holanđanin je još jedan od igrač koji su zablistali na Mundijalu i koji bi se već ove zime mogli dobro naplatiti. Svojim sjajnim partijama u Kataru je skrenuo pažnju na sebe i sada će biti dosta teže Unitedu da potpiše sjajnog 23-godišnjeg univerzalca.

Treće ime koje se našlo na spisku želja jeste Christian Pulisic. Posrnula zvijezda Chelsea je ove sezoen u drugom planu na Stamford Bridgeu kako kod Thomas Tuchela tako sad i kod Graham Pottera. Svega 415 minuta u Premier ligi i 105 u Premier ligi dovoljno govore koliko je bitan za ovaj tim Plavaca iz Lodnona.



Ten Hag vjeruje da 24-godišnji Amerikanac može povratiti onu formu koju je imao u Borussiji Dortmund i koja ga je prodala u London za 64 miliona eura. Mogli bi ubrzo gledati potpuno drugačiju ofanzivu na Old Traffordu, a uprava Crvenih Đavola vjeruje da bi za ova 3 igrača trebala izdvojiti oko 200 miliona eura. 

Od pomenutog trojca očekuje se bar jedan dolazak u januaru, a da se sve kompletira ciljano je ljeto i sa novim riješenjima u napadu United će ući u sezonu 2023/24.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.