U nastavku sezone bi mogli gledati potpuno drugačiji Atletico: Simeone spremio 3 velika imena za januar

Atletico Madrid je jedno od najneprijatnijih iznenađenja ove sezone i izabranici Diego Simeone na terenu izgledaju zaista loše.


Tek 5. mjesto u La Ligi dovoljno govori koliko zaostaju za velikanima u ovoj sezoni, a da stvar bude gora u Premier ligi su završili na zadnjem mjestu i u nastavku sezone ih nećemo gledati u Europi.

Temperamentni Argentinac je svjestan trenutne situacije i upravo zbog toga je spreman već u januaru napraviti nekoliko promijena i sa relativno drugačijim rosterom nastaviti sezonu. Jedan dio igrača nije po ukusu Simeonea dok drugi dio nema sigurnu budućnost u Madridu i zbog toga su promijene neophodne.



Jedna od zvijezda čija budućnost u klubu nije poznata jeste Joao Felix. Mnogo se priča zadnjih dana da je uprava Atletica spremna već u januaru prodati najskuplje pojačanje u istoriji kluba i dobijeni novac uložiti u nove igrače. Simeone je navodno već spremio 3 sjajna potpisa za zimski prelazni rok i zbog toga će se morati riješiti nekoliko igrača. 

Uprava je navodno odredila 100 miliona eura za Felixa, ali se pominju i Rodrigo de Paul i Matheus Cunha kao igrači koji bi mogli napustiti Wanda Metropolitano stadion ako stigne adekvatna ponuda. Prodajom ove 3 zvijezde bi se obezbjedile ozbiljne finansije i Simeone bi bez mnogo problema mogao potpisati svoje 3 želje.



Prvi na listi želja jeste njegov sunarodnik i zvijezda Brightona, Alexis Mac Allister. 23-godišnji Argentinac se smatra jednim od najboljih veznjaka u Premier ligi u ovom trenutku. Sjajnim partijama kako u klubu tako i u repreznetaciji na Svjetskom prvenstvu je skrenuo pažnju na sebe i Simeoneu će biti teško prije konkurencije da ga potpiše.

Već sada je izrastao u veznjaka vrhunske klase i nije ni čudo što ga mnogi žele i što je zaludio gotovo pola Europe. Drugo ime koje Simeone želi u svom timu jeste Marcus Thuram zvijezda Borussije Monchengladbacha. Thuram se smatra univerzalcem jer može igrati kao klasični napadač, ali se itekako dobro snalazi i na poziciji oba krilna napadača.



Upravo takav profil igrača je potreban Simeoneu za nastavak sezone, ali do njegovog potpisa će takođe biti teško doći jer je itekako tražen na transfer tržištu. Kao zadnje ime koje u svom timu želi popularni "Cholo" jeste reprezentativac Hrvatske, Jospi Juranović. 27-godišnji desni bek trenutno igra za Celtic, ali brilijantnim partijama na Mundijalu je skrenuo pažnju na sebe i smiješi mu se veliki transfer.

Atleticu je prijeko potreban bek, a Juranovića bi mogli potpisati za skromnih 6 miliona i to bi možda najbolji potez uprave u januaru.

Simeone smatra da prije svih može potpisati ova 3 igrača već u januaru, a navodno bi te poslove mogla riješiti prodaja Felixa što je gotovo pa izvjesno da će se desiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.