Skoro svi sumnjaju, ali Perez zna tačno šta radi: 3 razloga zašto je potpisana mlada zvijezda Endrick

Endrick je sada i zvanično novi igrač madridskog Reala, a na Santiago Bernabe će stići tek u ljeto 2024. godine.


Mnogi vjeruju da je potpisivanje mlade 16-godišnje zvijezde Palmeirasa velika greška Florentino Pereza, ali prvi čovjek Reala tačno zna šta radi.

Kraljevski klub je za mladu nadu u usponu izdvojio 35 miliona eura plus određeni bonusi. Kada se pogleda potencijal koji Endrick ima sa 16 godina i cifra koju je Perez izdvojio može se reći da su dobro prošli i da se imaju čemu nadati.



Zbog svih koji sumnjaju u potez Pereza, prvi čovjek Kraljevskog kluba je iznio 3 razloga zašto je napravio potez potpisivanja Endricka. Prvi razlog jeste da bi mlada Endrick trebao biti nasljednik broja 9 u Realu, tačnije zamijena za Karim Benzemu i dugoročno riješenje u fazi napada.

Dolazak Brazilca u ljeto 2024. godine se poklapa sa eventualnim odlaskom Francuza i vjerujemo da će Carlo Ancelotti morati potpisati još jednog iskusnog napadača jer neće moći sve sa mladom zvijezdom. Drugi razlog jeste taj da je već sada Endrick preodređen da postane jedan od najboljih igrača na svijetu. Brazilac u nižim kategorijama blista, ali i u profesionalnom fudbalu se pokazao već sada kao ozbiljna zvijer.



Riječ je o velikom talentu koji može biti vođa vrhunskog tima, kao što je Real, i to u narednom desetljeću. Kao zadnji razlog jeste da je dovođenje Brazilaca postala učinkovita formula od koje Perez ne želi odustati. Vinicius Junior i Rodrygo Goesa su samo neki od Južnoamerikanaca koji su stigli u Madrid i koji su izrasli u velike zvijezde.

Potpisivanje Brazilaca je Perezu za sada davalo rezultata i nada se da će tako funkcionisati i u budućnosti, i upravo zbog toga je potpisan mladi dijamant Endrick.

Perez je čovjek koji tačno zna šta radi, a vrijeme će pokazati da li je napravio još jedan veliki posao ili je ipak potpisao "mačka u vreći".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.