Mac Allistera sitnice dijele od La Lige: Sjajni veznjak za dolazak u Madrid ima samo 2 skromna uslova

Alexis Mac Allister je izrastao u jednog od najboljih veznjaka na planeti u ovom trenutku i zbog toga je postao veoma tražen što znači da bi mogao veoma brzo napustiti AMEX stadion.


24-godišnji Argentinac trenutno vodi glavnu riječ na sredini terena u Brightonu, a vrata velikana mu je otvorilo Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje je igrao zaista sjajno i gdje je sa reprezentacijom Argentine podigao pehar. 

Već neko vrijeme se priča da je Mac Allister dorastao igranja u nekom većem klubu koji igra Ligu prvaka jer svojim partijama to itekako zaslužuje. Pominjao se ponovni susret sa Graham Potterom bivšim trenerom Brightona koji je sada preuzeo kormilo na Stamford Bridgeu, ali za sada nekih značajnih informacija oko potencijalnog transfera nema.



Takođe još 2 velikana iz Londona, Tottenham i Arsenal, su ozbiljno zainteresovani za Argentinca, ali prema navodima uglednog Daily Maila, Alexis bi svoju karijeru mogao nastaviti u La Ligi, tačnije Atletico Madridu. 

Vrata Wanda Metropolitano stadiona je otvorio njegov sunarodnik Diego Simeone koji ga želi u timu, ali Mac Allister ima svoje uslove za dolazak. Mnogi danas gledaju samo finansijske uslove, ali ako je vjerovati istom izvoru veznjak Brightona ima potpuno drugačije uslove, a riječ je o 2 skromna.



Naime, Mac Allister želi doći u Madrid samo ako mu uprava bude garantovala da će u klubu ostati Rodrigo de Paul i Nahuel Molina. Alexis je saigrač u reprezentaciji sa pomenutim dvojcem, a sada želi da budu saigrači i na klupskom nivou. Ovo je jedna zaista sjajna gesta od strane Mac Allistera kome trenutno novac nije na prvom mjestu nego okruženje koje će ga učiniti sretnijim.

Mogao bi Simeone oformiti sjajan duo na sredini terena sa Mac Allisterom i De Paulom i naredne sezone pokušati opet pomristi račune Barceloni i Real Madridu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.