Potez Simeonea koji nagovještava odlazak Felixa: Već spremna 2 imena koja će zamijeniti najskuplji promašaj

Rastanak Atletico Madrida i 127 miliona eura skupo plaćenog pojačanja u vidu Joao Felixa je veoma blizu, a to je svojim potezom nagovjestio trener madriđana, Diego Simeone.


Ove sezone temperamentni Argentinac je veoma malo koristio 23-godišnjeg Portugalca, a 818 minuta provedenih na terenu je dovoljan pokazatelj koliko se njih dvojica zapravo neslagaju. 

Felix je nekada bio označen kao najveći talenat i ako misli svoju karijeru oživjeti i pokazati taj svoj raskošni talenat jedini način za to jeste da napusti Wanda Metropolitano stadion. Mnogo se priča o tome da bi već u januaru mogao promijeniti sredinu, a to sve je sada još dodatno nagovjestio Simeone kada je odredio 2 imena koja će zamijeniti Portugalca.



Svi se u Madridu nadaju da će za Felixa uspjeti dobiti oko 100 miliona eura što bi u konačnici značilo da neće biti mnogo na gubitku. Kako ugledni španski listovi navode 2 imena koja je Simeone odredio kao zamijenu za Felixa jesu dvije veoma povoljne opcije u najavi. 

Prvi na spisku jeste Marcus Thuram koji ima ugovor sa Borussijom Monchengladbach do kraja sezone i u januaru bi za mizeran novac mogao napustiti Borussia-Park. Francuz nema namjeru produžavati novi ugovor sa klubom, a najavio je da želi karijeru graditi negdje drugo van Bundeslige. Potpis Thurama bi se činio za Simeonea kao odličan potez jer je on do sada na 17 utakmice stigao do učinka od čak 13 golova i 4 asistencija.



Druga želja Diego Simeonea je izazvala dosta bure, a riječ je o zvijezdi Getafea, Enes Unalu. 25-godišnji Turčin nema neke impresivne brojke da bi njima skrenuo pažnju na sebe, ali profilom savršeno odgovara onome što Argentinac traži od svog napadača. Ove sezone Unal ima pristojne brojke gdje je na 16 utakmica u svim takmičenjima postigao 5 golova uz 3 asistencije. 

Koga će na kraju Simeone odabrati ostaje da se vidi, ali smo mišljenja da je greška prodati igrača koji ima svega 23 godine i koji će napredovati, ali ga prije toga treba istrpjeti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.