Ništa od dolaska Gvardiola u London, bar za sada: Potter u Ligue 1 pronašao zvijer za svoju zadnju liniju

Graham Potter će tokom zimskog i ljetnog prelaznog roka napraviti totalnu rekonstrukciju na Stamford Bridgeu kako bi napravio tim po svojoj želji za najviše ciljeve.


Todd Boehly, novi vlasnik Chelsea, je spreman razbiti još jednom kasu pošto je to učinio već jednom ovoga čjeta kada je Thomas Tuchel na nova pojačanja potrošio oko 280 miliona eura.

Mnogo velikih imena se povezuje sa dolaskom u London, ali ono koje je trenutno najdalje, a bilo je najbilže, od plavog dresa jeste ime Joško Gvardiola. Prema navodima uglednih ostrvskih medija Potter je preko noći promijenio mišljenje i umjesto jednog od najboljih mladih štopera sa Svjetskog prvenstva želi manje poznatog štopera Ligue 1.



Hrvat je doskora bio opcija broj 1 da postane novi stub odbrane Plavaca, ali bar za sada to neće biti slučaj. Potter se ipak odlučio za zvijezdu Monaca, Benoit Badiashilea koji već sada izrasta u velikog štopera, ali nedovoljno velikog da se našao na Mundijalu kao Gvardiol. 

21-godišnji Francuz igra zaista fantastično u Monacu i svojim sjajnim partijama je skrenuo pažnju na sebe, a sada bi mogao napraviti još jedan veliki iskorak u svojoj karijeri. Potter je u štoperu Monaca prepoznao veliki potencijal i vjeruje da je to zvijer koja treba njegovoj ekipi u budućnosti.



Neizostavan je dio tima koju sa klupe predvodi Philippe Clement, ali sigurno da mu treba veći klub kako bi što prije zaigra za nacionalni tim jer sve predispozicije ima. Kako isti izvori navode Chelsea je spremio već oko 40 miliona eura kako bi pokušali već u januaru potpisati mladog Francuza. 

Cilj je što prije potpisati Badiashilea jer je konkurencija velika i samo brzim reakcijom, već u januaru, mogu biti sigurni da će nadolazeća zvijezda biti njihova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.