Galtier tačno zna šta mu je potrebno za uspjeh: Campos dobio zadatak da produži ugoor sa čak 4 zvijezde

Dolaskom Christophe Galtiera na klupu PSG-a vratila se i vjera među navijače da se na Park Prinčeva može opet donijeti pehar namijenjen osvajaču Lige prvaka.


22 utakmice bez poraza, 18 pobjeda i 4 remija, su dovoljan pokazatelj koliko je velikan iz Pariza jak ove sezone i koliko su im ambicije daleko veće nego kada je na klupi bio Mauricio Pochettino. 

56-godišnji Francuz tačno zna šta radi i šta mu je potrebno da ove sezone, ali i u budućnosti, klub bude jedan od najboljih ako ne i najbolji na planeti. Na svim pozicijiama PSG ima minimalno 2 kvalitetna igrača koja u svakom trenutku mogu odgovoriti traženom zadatku.



Sada je cilj uprave da sa nekolicinom igrača obnovi saradnju, a to će bit iveoma težak zadatak. Taj zadatak je dobio jedan od najboljih sportskih direktora današnjice Luis Campos i svi polažu nade u njega da će to završiti na najbolji mogući način. Sa čak 4 zvijezde treba sjesti za pregovarački stol i pokušati dogovoriti saradnju na još neku godinu. 

Prvi sa kim se treba dogovoriti oko novog ugovora jeste Lionel Messi. Argentinac ima ugovor do kraja sezone i odmah nakon Svjetskog prvenstva u Kataru će morati sjesti za pregovarački stol da se vidi šta dalje. Meesi će sa svojom reprezentacijom na Mundijalu igrati finale protiv Francuske i upravo taj pehar, popularna "Boginja", nedostaje po mnogima najboljem igrači u istoriji da kompletira svoju riznicu trofeja.



Pominje se eventualni povratak u Barcelonu ili odlazak u MLS, u Inter Miami kod David Beckhama, ali Galtier vjeruje da Messi može još pomoći njegovoj ekipi i da im je potreban. Drugi igrač sa kojim se treba sjesti jeste Presnel Kimpembe. Sjajni štoper ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali je minulog ljeta bio nadomak potpisa za Chelsea zbog čega se upalio alarm na Parku Prinčeva.

Sada PSG želi da mu ponudi novi unosniji ugovor kako bi bili sigurni da će i u budućnosti sjajni štoper nositi dres velikana iz Francuske. Zvijezda broj tri koju žele zadržati još u klubu jeste još jedan štoper i još jedan igrač koji ostaje bez ugovora 2024. godine. Radi se o Marquinhosu koji se smatra jednim od najboljih štopera Ligue 1, ali i uopšte na Planeti.



28-godišnji Brazilac je kapiten PSG-a i uprava čini sve da mu ponudi uslove koji će ga zadovolji i kako bi i u budućnosti predvodio tim na terenu kao kapiten. Zadnje ime sa spiska jeste opet štoper, a sada je riječ o Sergio Ramosu. Španac je napokon zdrav i kada je takav pruža zaista sjajne partije, a uprava ga želi nagraditi novim ugovorom jer mu stari ističe na kraju sezone.

Istinski lider na terenu je Ramos i nije ni čudo što ga uprava želi u svom timu, a mogao bi biti mentor mlađim igračima. 

Vrijeme će pokazati koga će uspjeti zadržati u timu, a koga ne i već za nekoliko sedmica će se krenuti u pregovore.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.