Start Mundijala i odmah 2 negativna rekorda - Za jedan je zaslužan Valencija, a za drugi obe reprezentacije

Najskuplje Svjetsko prvenstvo u istoriji fudbala je startalo juče, a domaćin Mundijala jeste Katar koji je i otvorio prvenstvo utakmicom protiv reprezentacije Ekvadora.


Nažalost za sve navijače domaćina Katar je poražen na startu sa 2:0, a nazaslužniji za tu pobjedu jeste Enner Valencija koji je bio dvostruki strijelac i to već u prvom poluvremenu.

Samo što je startala najveća reprezentativna smotra već smo bili svjedoci 2 negativna rekorda. Za jedan je upravo zaslužan Valencija, a za drugi obe reprezentacije. Ekvador je slavio golovima svog kapitena i tako prekinuo 92-godišnju tradiciju da domaćin utakmicu na otvaranju prvenstva nikad ne gubi. Katar je poražen sa 2:0 i dugogodišnja tradicija je baš prekinuta na najskupljem Svjetskom prvenstvu.



Ta tradicija se kad tad morala oboriti, ali drugi negativni rekod nije morao baš sinoć. Naime, Katar i Ekvador su sinoć imali svega 11 udaraca prema golu, Katar 5 a Ekvador 6, što je najmanje od 1966. godine i Svjetskog prvenstva u Engleskoj. Takođe treba napomenuti da je sinoćni meč tokom poluvremena napustilo oko 20 hiljada navijača što zbog lošeg rezultata domaćina što zbog silnih kontroverzih koje prate ovo Svjetsko prvenstvo. 

Nadamo se da do kraja prvenstva neće biti negativnih rekorda, nego samo onih velikih i pozitivnih i nek najbolja reprezentacija osvoji popularnu "Boginju".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.