Skupo plaćeno pojačanje Plavaca gubi povjerenje Pottera: Ruku spasa pružaju 2 velikana Serije A

Chelsea je unazad nekoliko prelaznih rokova trošio ozbiljan novac na nova pojačanja i upravo zahvaljujući novim imenima osvojena je Liga prvaka što je veliki uspjeh.


Do trona Europe je stigao Thomas Tuchel koji je ovo ljeto potrošio preko 280 miliona eura na nova pojačanja, ali nakon samo nekoliko mjeseci zbog loših rezultata je dobio otkaz. 

Na Stamford Bridge je stigao Graham Potter koji polako uvodi svoju filozofiju i zbog koje neki igrači padaju u drugi plan. Jedan od igrača koji je bio u drugom planu kod Tuchela, a sada i kod Pottera jeste 64 miliona skupo plaćeno pojačanje iz 2019. godine, a riječ je o Christian Pulisicu.



Jedno od najskupljih pojačanja Chelsea u istoriji ipak nije opravdao očekivanja i mnogo se priča o njegovom odlasku. Svega 3 starta i 414 minuta na 14 utakmica u Premier ligi su dovoljan pokazatalj koliko treneri nemaju i nisu imali povjerenja u 24-godišnjeg Amerikanca. 

Ostrvski mediji navode da bi Pulisic svoju karijeru mogao oživiti daleko od najjače lige na planeti, a ruku spasa nude 2 velikana Serije A, Juventus i Inter. Massimiliano Allegri i Simone Inzaghi su itekako zainteresovani za posrnulog univerzalca i samo je pitanje da li će do transfera doći već ove zime ili tek na ljeto.



Allegri u Pulisicu vidi savršen profil igrača kog on traži, a to je neko ko može igrati skoro sve pozicije na sredini terena uključujući i klasičnog napadača. Kako se Potter ophodi prema Amerikancu vjerujemo da ne bi imao ništa da ga proda već na zimu i koliko toliko napuni kasu kluba. 

Potter će sigurni smo itekako promijeniti roster u narednom periodu, a za to sve će Todd Boehly morati obezbjediti ozbiljan novac, sličan onom što je obezbjedio Tuchelu. 

Mnogo više detalja će se znati nakon Svjetskog prvenstva na kom igra Pulisic i ko zna možda ga sjajne partije na Mundijalu sačuvaju u Londonu ili ga uprava Chelsea dobro naplati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.