Klopp nakon 7 godina otkrio zašto je napustio Signal Iduna Park: Tuchel drži ključ ranog odlaska Njemca

Jurgen Klopp je na klupi Liverpoola od oktobra 2015. godine, što je nešto malo više od 7 godina, i za to vrijeme je uspio da osvoji sve što se moglo osvojiti sa Redsima.


Čak 7 godina je bilo potrebno da na površinu isplivaju pravi razlozi preranog napuštanja Signal Iduna Parka, a ključ svega drži jedan čovjek - Thomas Tuchel. 

55-godišnj Njemac je na Anfield donio pehar Premier lige nakon dugih 30 godina, a pehar Lige prvaka nakon 14, što znači da se radio ozbiljan posao u Liverpoolu. Gdje god da je bio trener Klopp je radio sjajan posao, a dovoljan podatak jeste da je i sa Dortmundom osvojio sve to se može osvojiti, sem Lige prvaka.



Međutim, može se pohvaliti da je igrao finale, ali nažalost taj meč je izgubio od ljutog rivala, Bayern Minhena. Sezona 2014./15. je bila i više nego teška kako za Dortmund tako i za Kloppa koji je veći dio sezone proveo u donjem dijelu tabele, ali se na kraju ipak uspio domoći sedmog mjesta.

Ipak, Klopp je odlučio napustiti klubu prije isteka ugovora, a najviše zbog Tuchela. U tom trenutku Thomsa je bio bez kluba i na korak od potpisa za HSV, ali je uprava Dortmunda ekspresno reagovala i u jednom danu dogovorila odlazak Kloppa i potpisali Tuchela.



"Tuchel ide u HSV? Moramo reagovati.", rekao je Klopp i taj tajming je bio razlog preranog odlaska sa Signal Iduna Park iako sigurno nije bio planiran. Može se reći da je to bio dobar posao za Dormtund jer je i Tuchel imao ozbiljne rezultate na klupi. 

Što se tiče Kloppa njemu je dobro došao odlazak jer je nakon nekog vremena postao trener Liverpoola kog i danas predvodi sa klupe.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.