Klopp nakon 7 godina otkrio zašto je napustio Signal Iduna Park: Tuchel drži ključ ranog odlaska Njemca

Jurgen Klopp je na klupi Liverpoola od oktobra 2015. godine, što je nešto malo više od 7 godina, i za to vrijeme je uspio da osvoji sve što se moglo osvojiti sa Redsima.


Čak 7 godina je bilo potrebno da na površinu isplivaju pravi razlozi preranog napuštanja Signal Iduna Parka, a ključ svega drži jedan čovjek - Thomas Tuchel. 

55-godišnj Njemac je na Anfield donio pehar Premier lige nakon dugih 30 godina, a pehar Lige prvaka nakon 14, što znači da se radio ozbiljan posao u Liverpoolu. Gdje god da je bio trener Klopp je radio sjajan posao, a dovoljan podatak jeste da je i sa Dortmundom osvojio sve to se može osvojiti, sem Lige prvaka.Međutim, može se pohvaliti da je igrao finale, ali nažalost taj meč je izgubio od ljutog rivala, Bayern Minhena. Sezona 2014./15. je bila i više nego teška kako za Dortmund tako i za Kloppa koji je veći dio sezone proveo u donjem dijelu tabele, ali se na kraju ipak uspio domoći sedmog mjesta.

Ipak, Klopp je odlučio napustiti klubu prije isteka ugovora, a najviše zbog Tuchela. U tom trenutku Thomsa je bio bez kluba i na korak od potpisa za HSV, ali je uprava Dortmunda ekspresno reagovala i u jednom danu dogovorila odlazak Kloppa i potpisali Tuchela."Tuchel ide u HSV? Moramo reagovati.", rekao je Klopp i taj tajming je bio razlog preranog odlaska sa Signal Iduna Park iako sigurno nije bio planiran. Može se reći da je to bio dobar posao za Dormtund jer je i Tuchel imao ozbiljne rezultate na klupi. 

Što se tiče Kloppa njemu je dobro došao odlazak jer je nakon nekog vremena postao trener Liverpoola kog i danas predvodi sa klupe.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.