Ništa od povratka na Camp Nou: Messi u senzacionalnom transferu stiže u najjaču ligu na planeti

Lionel Messi je prije nešto više od godine dana u senzacionalnom transferu potpuno besplatno napustio Camp Nou i svoju karijeru nastavio na Parku Prinčeva u PSG-u.


Kako ugledni ostrvski mediji navode Argentinac bi u novom senzacionalnom transferu mogao sada napustiti PSG i svoj kraj karijere završiti, ne u Katalonskom gigantu nego, u najjačoj ligi na planeti.

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte je u svojoj karijeri igrao u La Ligi i sada u Ligue 1, a mnogi navijači smatraju da se klasa i veličina ipak dokazuju u Premier ligi. Argentinac nije imao priliku da zaigra u najjačoj ligi na planeti, ali izgleda da bi se to u bliskoj budućnosti moglo desiti.



Kako ostrvski mediji navode kruna karijere bi bila dolazak na ostrvo, a Manchester Cityj je klub koji je pokazao interes da mu dopusti da zaigra u Premier ligi. Pep Guardiola želi opet da se sastane sa svojim bivšim igračem iz zlatnog doba Barcelone kada su bili dominantni na planeti i osvojili sve što se moglo osvojiti. 

Ono što je sigurno jeste to da Messi kopačke o klin neće objesiti na Parku Prinčeva, a za njegove usluge su zainteresovani brojni velikani između ostalih i City koji je spreman ispuniti sve zahtjeve bivšeg igrača Barce. Iako je u poznim igračkim godinama jedan od najvećih svih vremena i dalje ima šta da pokaže na terenu i zato ga svi žele u Premier ligi.



Dolazak na Etihad bi značio da bi u istom timu gledali Kevin De Bruynea i Erling Haalanda što bi bio nevjerovatan spektakl ne samo za navijače Cityja nego i za cijelu Premier ligu. Vrijeme će pokazati gdje će Argentinac nastaviti karijeru, ali nas sigurno ne bi iznenadilo da dođe u Premier ligu i pokaže koliko zaista vrijedi. 

Mnogi u Messija vjeruju da može reprezentaciju Argentinu odvesti do popularne "Boginje" na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje je počelo juče i gdje su izabranici Lionel Scalonija među favoritima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.