Real se pojačava novim defanzivcem i opet besplatno: Nakon Alabe i Rudigera stiže i reprezentativac Portugala

Florentino Perez je neko ko zna izdvojiti ogroman novac na pojačanja, ali isto tako i završiti velike poslove potpuno besplatno.


Sigurno da su najzvučnija imena koja su u zadnje vrijeme stigla na Santiago Bernabe, a pri tom nisu klub koštali ni eura, Antonio Rudiger i David Alaba.

Dva sjajna defanzivca su pun pogodak za Carla Ancelottija jer su bili besplatni i novac se mogao na druge strane usmjeriti. Prema navodima uglednih španskih listova, Ancelotti već sada vidi potencijalno novo pojačanje u defanzivi i opet potpuno besplatno.



Kako isti izvori navode, Italijan ozbiljno razmišlja o novom lijevom beku jer budućnost Ferland Mendyja nije baš najjasnija na Santiago Bernabeu. Ancelotti želi na vrijeme da obezbjedi alternativno riješenje i ono je već pronađeno u Borussiji Dortmund. 

Riječ je o reprezentativcu Portugala, Raphael Guerreiru, koji se smatra jednim od najboljih bekova Bundeslige. 28-godišnji lijevi bek ima ugovor sa Dortmundom do kraja sezone i Ancelotti već sada razmišlja da bi upravo on mogao biti idealna, besplatna, alternativa za Mendyja na kraju sezone.



Uprava Dortmunda je svjesna da će ostati bez zvijezde tima i na sve načine pokušava da Guerreira proda u januara kako bi zaradili određen dio novca. Portugalac je ove sezone na 3 gola i 3 asistencije na 18 utakmica u svim takmičenjima što je sasvim solidna statistika za jednog beka. 

Ako u januaru neko ne ponudi novac za Guerreira gotovo smo sigurni da ćemo ga na kraju sezone viditi kako pakuje kofere i postaje novi stanovnik glavnog grada Španije, Madrida.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.