Frattesi sjajnim partijama zaludio Premierligaše: 2 velikana bi u januaru mogli napuniti kasu Sassuola

Davide Frattesi se smatra jednim od najboljih veznjaka na Apeninskom poluostrvu i svojim fenomenalnim partijama je zaludio gotovo pola Europe.


Sjajni 23-godišnji Italijan ima sjajan ulazak u sezonu i na 15 utakmica u Seriji A ima 4 gola što je za jednog veznjaka itekako sjajna statistika. 

Zanimljiv podatak jeste to da je Frattesi trenutno najbolji strijelac svog Sassuola što dovoljno pokazuje da Italijan zaslužuje neki daleko veći klub koji bi mogao već u januaru dobiti. Prema navodima uglednog CalcioMercata sjajni veznjak je na meti brojnih klubova, a najveći interes su pokazala 2 velikana Premierlige.



Kako isti izvor navodi riječ je o Tottenham Hotspuru i Manchester Unitedu, klubovima koji čine sve kako bi već u januaru potpisali prvu zvijezdu Sassuola. Antonio Conte veoma dobro poznaje Frattesija iz vremena dok je sjedio na klupi Intera i zna čime mladi veznjak raspolaže.

Što se tiče Erik ten Haga on traga za kvalitetnim veznjakom jer nije zadovoljan učinkom, između ostalih, Freda i Donny van de Beeka. Jose Mourinho je bacio oko na Frattesija otkako je sjeo na klupu Rome, ali nikako nije uspio da pridobije njegovo povjerenje i da Mapei stadion zamijeni Olimpicom.



Biće veoma zanimljivo ispratiti gdje će Frattesi nastaviti svoju karijeru jer sigurno zaslužuje daleko veći klub od Sassuola i konstantno igranje u nekom od europskih takmičenja. Već bi u januaru Sassuolo mogao dobrano napuniti kasu, a priča se o 30 miliona eura.

Sve će biti jasnije nakon Svjetskog prvenstva i kada se u januaru transfer pijaca otvori, a tada će krenuti velika pomama za mladim veznjakom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.