Laporta napravio plan kako parirati Realu: Katalonski gigant se tokom zime pojačava na 3 pozicije

Barcelona je neočekivano završila na 3. mjestu grupne faze Lige prvaka i na proljeće ih, umjesto najjačeg klupskog takmičenja, gledamo u Europa ligi gdje su za protivnika dobili Manchester United.


Jedan zaista poražavajući start nove sezone koji svi u klubu žele što prije da zaborave, a Joan Laporta želi tokom zimskog prelaznog roka dodatno ojačati tim i ispuniti neke želje Xavi Hernandeza.

Uprava Katalonskog giganta ima plan da u nastavku sezone postanu konkurentni, prije svega Real Madridu u La Ligi, i pokušaju četu Erik ten Haga izbaciti iz drugog po rangu takmičenja u Europi. Kako ugledni španski mediji navode Laporta je spremio 3 pozicije koje će u januaru pokušati pojačati kako bi imali veće ambicije.



Mnogo je nedoumica na Camp Nou, ali ono što je sigurno zna se tačno koje pozicije trebaju dobiti nova imena. Prva pozicija koju želi Xavi da ojača jeste desni bek, a na spisku se nalaze čak 4 vrhunska imena. Diogo Dalot, Thomas Meunier, Benjamin Pavard i Juan Foyth su imena koja se nalaze na spisku za novog desnog beka. 

Druga pozicija koja bi se trebala pojačati u januaru jeste novi veznjak zbog eventualnog odlaska Sergio Busquetsa na kraju sezone. Na spisku se nalaze 3 kvalitetna imena, Ilkay Gundogan, Youri Tielemans i Bernardo Silva.



Njemac i Portugalac imaju važeći ugovor koji ističe na kraju sezone i postoji mogućnost po nekoj minimalnoj cifri da ga potpišu tokom zimskog prelaznog roka. Xavi planira u januaru i poziciju napadača da ojača, a na tom spisku se nalaze imena poput Marco Asensija, Rafael Leao i Youssoufa Moukoko. Svaki od ova 3 napadača ima šta da ponudi s tim da Leao i Moukoko su igrači za budućnost jer su relativno mladi. 

Sada je sve na Laporti da pronađe sredstva kako bi ispunio želje Xavija i kako bi u nastavak sezone ušli sa daleko većim ambicijama i zadržali prvo mjesto u La Ligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.