Na Stamford Bridgeu se sa posebnom pažnjom prati Mundijal: Potter promatra 3 zvijezde koje želi

Chelsea je u maju ove godine dobio novog vlasnika i svoj raskoš je odmah pokazao tokom ljetnog prelaznog roka kada je Thomas Tuchel za nova pojačanja potrošio preko 280 miliona eura.


Todd Boehly je zamijenio Romana Abramovicha i odmah u prvom prelaznom roku potrošio najviše od svih ostalih klubova ne samo u Premier ligi nego i na planeti. 

Svjetsko prvenstvo u Kataru je počelo i narednih mjesec dana će upravo taj događaj biti u prvom planu kako za navijače tako i za sportske direktore i skaute brojnih klubova. Mundijal će u narednom periodu biti mjesto za velike zvijezde, ali i neke koji će tek da postanu.



Svjetska smotra će sigurno izroditi nekog super talentovanog klinca ili nekog ko će zablistati i zaluditi fudbalsku javnost. Zbog toga je Graham Potter put Katara poslao nekoliko skauta da prate čak 3 zvijezde koje planira dovesti u januaru u London. Neka od imena su već zvijezde, a pred nekima je tek budućnost. 

Potter u Kataru promatra Jordan Pickforda, Rafael Leaoa i Joska Gvardiola, i svu trojicu želi dovesti u London ako je moguće već u januaru. Trener Plavaca smatra da bi sa ova 3 igrača u timu imao jedan veoma respektabilan roster koji bi trebao parirati velikanima Premier lige.



Pickford bi trebao zamijeniti Edouard Mendyja koji bi po svemu sudeći na kraju sezone mogao napustiti Stamfrod Bridge. Što se tiče Leao Portugalac je upao u spisak želja Pottera zbog povrede Christopher Nkunkua koji će propustiti Svjetsko prvenstvo. Gvardiol je već neko vrijeme na radaru uprave Plavaca i izgleda da bi u nekom od narednih prelaznih rokova trebao postati stanovnik Londona. 

Boehly sigurno neće štedjeti kada su u pitanju ova 3 imena i vjerujemo da će dobrano zavući ruku u džeš da ih potpiše i ispuni želju Pottera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.