Vieira pravi tim za gornji dio tabele: Na Selhurst Park se očekuje dolazak bivšeg čuda Barcelone

Bivša igračka legenda Arsenala i reprezentacije Francuske, Patrick Vieira, slovi za jednog mladog i ambicioznog trenera.


46-godišnji Francuz trenutno sjedni na klupi Crystal Palaca, a na nju je došao na početku prošle sezone i u svom prvom trenerskom mandatu u Premier ligi je završio na skoromnom 12. mjestu. 

To nije ni tako loš rezultat kada se priča o najjačoj ligi na planeti. Vieira ima ambiciozan projekat i želi već u svojoj drugoj sezoni napraviti ozbiljan rezultat i završiti u gornjem dijelu tabele. Toliko ambiciozan da se nada izlasku u neko od Europskih takmičenja, a to sigurno neće biti ni malo lagan zadatak.



Vieira nije bio nešto posebno aktivan na ljetnom transfer tržištu, a u narednim danima se planiraju nova pojačanja. Sezona počinje večeras, a upravo Crystal Palace u gradskom derbiju na svom Selhurst Parku dočekuje Arsenal. 

Od novih igrača koji su stigli u London do sada su Cheick Doucoure, Chris Richards, Sam Johnstone i Malcolm Ebiowei, i za sve ovo potrošeno nešto malo manje od 35 miliona eura. Na tim pojačanjima se ne misli zaustaviti, a pogotovo ako namjerava napasti gornji dio tabele.



Upravo zbog toga je oko bacio na bivše čudo Barcine La Masije, a riječ je o 19-godišnjem Ilaix Moribi. Nekada velika nada fudbala se izgubila na mapi i trenutno nastupa za Leipzig. Iako nije pokazao sav svoj talent itekako je privukao pažnju Vieiri, a do te mjere da je sam Francuz nazvao Moribu da ga pokuša uvjeriti da dođe na Selhurst Park.

Nekada velika nada, a danas neko ko ide po pozajmicama svako malo i ne dobija priliku ni u jednom klubu da se pokaže, ali i pored toga ima neko ko u njega vjeruje. Vieira ne bi insistiaro toliko na njegovom dovođenju da ne posjeduje ono nešto.



Biće veoma zanimljivo ispratiti ovu situaciju jer Vieira sigurno ne bi sam nekoga zvao da nije toliko zainteresovan. Reprezentativac Gvineje je još mlad i možda bi mu London i Premier liga mogli prijati da oživi svoju karijeru i pokaže o kakvom se talentu radi.

Večeras ćemo viditi koliki su zapravo dometi ambicioznog projekta Vieire, a gradski derbi će biti najbolji pokazatelj.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.