Chelsea ovo ljeto namjerava potrošiti čak 350 miliona na nova pojačanja: Tuchel kreće po još 2 zvijezde

Sezona u Premier ligi počinje večeras gradskim derbijem gdje se sastaju Crystal Palace i Arsenal, a malo koji klub ima kompletiran roster.


Sezona kreće nešto ranije nego uobičajno zbog Svjetskog prvenstva koje se igra krajem godine u Kataru pa je većina klubova imala malo vremena da se spremi pred početak. 

Jedan od klubova koji je pretrpio možda i najveće promjene jeste Chelsea. Thomas Tuchel je do sada ostao bez štoperskog dvojca, Antonio Rudiger i Andreas Christensen, i Romelu Lukakua. Belgijanac se nakon samo jedne sezone vratio u Inter iz koga je upravo prošle sezone stigao u London za nevjerovatnih 113 miliona eura, a ispostavio se kao veliki promašaj.



Stiglo je nekoliko i pojačanja u vidu Raheem Sterlinga, Gabriel Slonina, Carney Chukwuemeka, Marc Cucurelle i Kalidou Koulibalyja, i za ovih 5 imena je potrošeno nešto ispod 200 miliona miliona eura. Međutim, Tuchel tek namjerava razbiti kasu Todda Boehlyja i potrišiti još oko 150 miliona eura, a na spisku želja ima 2 imena. 

U sezoni 2020/21 je potrošeno nešto malo manje od 250 miliona eura za nova pojačanja, a sada ovo ljeto sa novim vlasnikom ta granica bi se mogla popeti na oko 350 miliona eura što je zaista nevjerovatna cifra. 2 imena koja do kraja prelaznog roga želi dovesti jesu Wesley Fofana i Frenkie de Jong.



Fofana bi trebao biti dosta lakša operacija od De Jonga jer je za usluge Holanđanina opasno zagrizao Manchester United. Ipak, Tuchel želi da ova dva posla što prije završi i spreman ih je dobro finansijski podmazati i ako bi se realizovali transferi ukupna cifra bi trebala iznositi oko 350 miliona eura, navodi ugledni britanski list The Telegraph. 

Biće veoma zanimljivo ispratiti dešavanja na Stamford Bridgeu u narednim danima, a Plavci svoj prvi meč u novoj sezoni igraju u subotu sa Evertonom na Goodison Parku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.