Perez se polako sprema na život poslije Benzeme i traži adekvantu zamijenu: Spisak sveden na 2 imena

Florentino Perez i Carlo Ancelotti su svjesni situacije oko Karim Benzeme i već ovo ljeto polako kuju plan ko će naslijediti Francuza na Santiago Bernabeu.


Benzema je od odlaska Cristiano Ronalda postao prva zvijezda tima i upravo zahvaljujući njegovim fantastičnim partijama i golovima minule sezone je osvojena Liga prvaka, La Liga i Super kup Španije.

Njegov odlazak će sigurno biti veliki udarac za klub i zbog toga se u Madrid već radi na pronalasku napadača koji će moći nadomjestiti njegov odlazak. Svi su vjerovali da bi to mogao biti Srbin, Luka Jović, ali se on kasnije ispostavio kao jedan od najvećih promašaja Kraljevskog kluba.



U novu sezonu Real ulazi, za sada, samo sa Francuzom i Mariano Diazom kao klasičnim napadačima, i iz tih razloga se traga za nekim koji bi stigao, po mogućnosti, ovo ljeto i učio uz jednog od najboljih napadača današnjice. Zbog toga je spisak skraćen na dva izuzetno talentovana i mlada napadača.

Prema navodima Defensa Centralu, Ancelotti razmatra između zvijezde Nice i Salzburga, Amine Gouiri i Benjamin Sesko. I jedan i drugi su veoma talentovani i već sada im se predviđa velika karijera, ali ni do jednog se neće moći lako doći.



Veliki broj klubova je takođe zaniteresovano za ovu dvojicu igrača i biće veoma zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti svoje karijere. 22-godišnji Gouiri iza sebe ima sjajnu sezonu, a stigao je da se upiše 12 puta u listu strijelaca i pri tome bude asistent čak 10 puta na 43 utakmice u svim takmičenjima.

Što se tiče 19-godišnjeg Slovenca on se tek probija u prvi tim, ali i pored toga je stigao da postigne 10 golova uz 7 asistencija. Ono što je dobro po Seska jeste da je novu sezonu otvorio na najbolji mogućin način i već u 3 utakmice ima učinak od 2 gola i asistenciju.



Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo biti sjajna sezona za njega, a ko zna možda na kraju i završi u glavnom gradu Španije. Ono što je sigurno u ovom trenutku jeste da je Ancelotti na velikim mukama i biće teško odabrati ko bi mogao naslijediti velikog Francuza.

Novac neće igrati nikakvu ulogu u odabiru novog špica i jedva čekamo da vidimo kako će Kraljevski klub izgledati poslije Benzeme.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.