Veoma zanimljivo riješenje treba da ugasi požar u špicu: Ten Hag želi bivšu zvijezdu Premier lige

Manchester United svoju novu sezonu u Premier ligi započinje danas i to utakmicom na Old Traffordu protiv Brightona.


Debi na klupi će imati Erik ten Hag koji je stigao kao zamijena za Ralf Ragnicka, ali ono što predstavlja problem jeste da Holanđanin nije kompletirao roster. 

U crveni dio Manchestera su stigli Lisandro Martinez, Christian Eriksen i Tyller Malacia. Sigurno da ovi igrači nisu ti koji mogu klub vratiti na stare staze slave, a pored toga klub su napustili neki zaista sjajni fudbaleri poput Paul Pogbe, Nemanje Matića, Juan Mate, Jesse Lingard i Edinson Cavani.



Sigurno da će imati mnogo problema na startu prvenstva, pogotovo što nije poznata sudbina Cristiano Ronalda i koliko zapravo Ten Hag može u novoj sezoni na njega računati. Odavno se priča da Portugalac želi igrati Ligu prvaka, a to sa Unitedom ove sezone neće igrati, i iz tog razloga želi da napusti klub.

Eventualnim odlaskom jednog od najboljih napadača, i igrača, današnjice Ten Hag će ostati samo na Anthony Martialu kao klasičnom napadaču. Međutim, kako navodi ugledni britatnski list The Mirror, Ten Hag razmišlja o veoma zanimljivom riješenju koje će ugasiti požar u špicu.



Naime, bivša zvijezda Stoke Cityja i West Ham Uniteda, a sadašnja ikon Bologne, Marko Arnautović, je velika želja Ten Haga da sa njim ugasi požar na Old Traffordu. Bologna, koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, čini sve da pokuša zadržati Austrijanca te mu itekako digla cijenu kako bi otjerala United. 

33-godišnji Marko je u Premier ligi proveo dugih 6 godina prije nego što se okušao u Kini i sada se skrasio u Bologni gdje važi za najboljeg igrača tima.

Sigurno da bi se Austrijanac volio vratiti u Premier ligu, a pogotovo u klub kakav je Manchester United i to je vjerujemo, poziv koji se ne odbija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.