Na Allianz stadionu itekako radno: Kostić je na pragu Torina, a za njim bi trebao i iskusni as sa Apenina

Massimiliano Allegri je odlučan Scudetto vratiti u Torino i zbog toga je itekako aktivan na transfer tržištu ovo ljeto.


Iskusni Italijan je bio svjestan loše minule sezone i zbog toga je već tokom januara krenuo graditi tim za ovu novu sezonu koja ubrzo kreće. 

Tako je u zimskom prelaznom roku Juventus potrošio poprilično dosta novca, a na Allianz stadion su stigli Dušan Vlahović i Denis Zakaria. To je bio samo početak stvaranja kvalitetnog tima Stare Dame pa je tako već tokom ljeta od zvučnih imena doveden Angel Di Maria, Bremer i Paul Pogba.



Činjenica jeste da su ostali bez Paulo Dybale, Giorgio Chiellinija i Matthijs de Ligta, ali i pored toga Allegri vjeruje da ima tim za velika djela i da može Scudetto vratiti na Allianz stadion. Naravno, spremio je lukavi Italijan još pojačanja kako bi kompletirao roster pred početak nove sezone.

Prema navodima uglednih italijanskih novina CalcioMercato, Juventus je veoma blizu da realizuje transfer Filipa Kostića jer je ostalo samo da se Eintracht iz Frankfurta i Juventus dogovore oko obeštećenja, a Srbin je lične uslove dogovorio sa upravom Bianconera.



Međutim, to neće biti jedino pojačanje jer čim se realizuje transfer sa 29-godišnjim krilom kreće se po zvijezdu Atalante, a riječ je o Luis Murielu. Allegri želi da dodatno ojača ofanzivu i da koliko toliko rastereti Vlahovića od koga se očekuje mnogo u nadolazećoj sezoni.

Muriel i Atalanta se nikako ne mogu dogovoriti oko novog ugovora i sve su prilike da će ga prodati ovo ljeto što vješto vreba uprava Stare Dame. 

Sa još ova 2 pojačanja bi Juve imao tim gdje bi bio sigurno prvi favorit za Scudetto, ali nikad se ne zna jer su se svi velikani itekako pojačali pred početak sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.