Donnarumma uskoro neće imati konkurenciju i postaje prvi golman : Navas na meti velikana sa Apenina

Gianluigi Donnarumma je pred početak prošle sezone stigao na Park Prinčeva kao veliko pojačanje i golman za budućnost.


Međutim, debitantska sezone u dresu PSG-a nije baš prošla kako je Italijan očekivao, a razlog leži u činjenici da nije bio standardan na golu.

Mauricio Pochettino je Donnarummu i Keylor Navasa konstantno rotirao pa se tako Italijan između stativa našao na 23 utakmice, a reprezentativac Kostarike na 26 utakmica. Ipak, u ovoj sezoni izgleda da će stvari biti drugačije jer je stigao novi trener i sve je izvjesnije da će imati jednog standardnog golmana i alternativu u slučaju povreda i manje bitnih utakmica.



Po prvoj utakmici u Super kupu Navas se našao na klupi, a Italijan između stativa što govori da Christophe Galtier zna ko će biti prvi golman i to bi moglo značiti da će Kostarikanac spakovati kofere i krenuti dalje do kraja prelaznog roka. 

Situaciju ozbiljno prati velikan sa Apeninskog poluostrva, Napoli, i sve su prilike da bi bivša zvijezda Real Madrida mogla stići podno Vezuva. Luciano Spalletti se nada da bi ovaj transfer mogao biti realizovan do kraja prelaznog roka, a radilo bi se o pozajmici sa opcijom otkupa na kraju sezone.



Ako bi Navas zadovoljio iskusnog Italijana, Napoli bi na račun PSG-a trebao uplatiti svega 10-ak miliona eura. Cifra za jednog od najpodcjenjenijih golmana je veoma niska i Kostarikanac bi mogao postati stalni stanovnik Diego Armando Maradona stadiona. 

Sa 35 godina koliko ima Navas može biti dobra opcija u narednih nekoliko sezona i kao prvi golman i kao rezervno riješenje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.