Lampard se napokon sjetio da treba dovoditi: Na Goodison stižu 2 veoma zanimljiva imena iz Ligue 1

Frank Lampard je za sada na Goodison Park doveo svega dva pojačanja i kako stvari stoje mogla bi se ponoviti prošla sezona kada su se borili za opstanak.


Da stvar bude još gora ostali su bez najboljeg igrača, Richarlisona, koji je za 58 miliona napustio velikana iz Liverpoola i preselio se u London, tačnije Tottenham. 

Sa svega 2 nova i ne tako kvalitetna pojačanja, James Tarkowski i Ruben Winagre, uz odlazak najboljeg iz prethodne, Everton će se gotovo sigurno opet boriti za opstanak ako se nešto ne promijeni. Prema navodima uglednog italijanskog novinara Fabrizio Romana, Lampard razmišlja o novim pojačanjima i to ozbiljno.



Bivša igračka legenda Chelsija je svjesna da sa ovim timom ne može napraviti rezultat vrijedan pomena i zbog toga od uprave traži novac kako bi završio 2 zacrtana pojačanja koja su mu za sada prioritet. Riječ je o dvije zvijezde koje se nalaze u Ligue 1 i kontakti su već uspostavljeni. 

Cilj je dovesti zvijezde Lillea i PSG-a, Amadou Onanu odnosno Idrissa Gueyea. Prema istom izvoru skoro da je sve dogovoreno sa Onanom i korpulentni veznjak bi za oko 40 miliona trebao stići na Goodison Park u narednim danima.



Što se tiče drugog imena, Romano navodi da je on veoma blizu Engleske i zato nije pozvan na prvu utakmicu PSG-a koja je na programu večeras. Lampard želi da ojača sredinu terena i da su ova 2 igrača idealni za popunjavanje rupa. 

Tako bi u Everton stigao jedan mladi i jedan iskusni veznjak koji bi trebali vući konce nekih novih Karamela. 

Sigurno da samo ova 2 potpisa neće biti dovoljna za sami vrh, ali se Frank nada da bi do kraja prelaznog roka mogao još dovoditi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.