Poznata sudbina Seska: 2 velikana su se toliko nadali mladoj zvijezdi Salzburga, a onda hladan tuš

Benjamin Sesko je jedan od najtraženijih mladih igrača ovo ljeto, a za njegove usluge se interesuju samo velikani.


Zvijezda Salzburga je eksplodirala i od njega se već sada očekuje velika karijera i pravo je pitanje šta mu je najbolje uraditi u ovom trenutku. 

Napokon je došao do izražaja u velikanu Austrije i svoje minute na terenu koristi na najbolji mogući način. Prošle godine je bio u sjenici Karim Adeyemija, ali i pored njega je pokazivao o kakvom se potencijalu radi. Sad kada nema mladog Njemca, 19-godišnji Slovenac je postao udarna igla Salzburga.



Mnogo se piše o tome da će napustiti ovo ljeto Austriju i svoju karijeru graditi negdje drugo. Međutim, prem navodima Sky Sport Austria, Sesko bi trebao ostati još bar jednu sezonu u Salzburgu i tek onda razmisliti o svom sledećem koraku i klubu u kom se želi razvijati na pravi način. 

Manchester United i Chelsea su itekako bili zainteresovani da dovedu Slovenca, ali su sada doživili hladan tuš. Ten Hag je u Sesku video dugoročno riješenje u napadu i neko ko će u budućnosti zamijeniti Cristiano Ronalda kada napusti Old Trafford.



Sa druge strane Thomas Tuchel nema baš mnogo opcija u napadu i Njemac je u zvijezdi Salzburga vidio budućnost na poziciji napadača. Međutim, ako stigne baš neka velika i unosna ponuda na Red Bull Arenu ko zna možda se uprava Salzburga predomisli. 

Vjerujemo da će možda Salzburg i Sesko pristati na transfer samo ako bude Slovenac odmah vraćen nazad u Austriju na pozajmicu da se još kali i razvija. 

Također, isti izvor je naveo da bi Slovenac mogao preći u Leipzig, jedan od Red Bull klubova, i da bi se tu trebao dodatno razviti, ali to ćemo uzeti sa rezervom i sačekati da vidimo šta će se desiti na kraju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.