Uprava Milionera zbog Hallera kuca na sva moguća vrata: Na red došla i ona Camp Noa i Katalonskog giganta

Jedan od najaktivnijih klubova na transfer tržištu ovo ljeto je Borussija Dormtund i sve su prilike da će i dalje nastaviti dovoditi nova pojačanja.


Niklas Sule, Karim Adeyemi, Sebastien Haller, Salih Ozcan, Nico Schlotterbeck i Marcel Lotka su novi igrači koji su stigli na Signal Iduna Park, a utrošeno je 86 miliona eura. 

Najveći udarac za klub jeste odlazak Erling Haalanda koji je postao novi igrač Manchester Cityja, ali još veći udarac jeste to što je zamijena za Norvežanina već završila sezonu. Naime, Haller je stigao da zamijeni Haalanda, ali mu je na pripremama otkriven rak testisa i za njega je ova sezona završila i prije nego što je počela.



Zbog toga Edin Terzić, novi trener Milionera, je primoran da pronađe zamijenu za bivšu zvijezdu Ajaxa. To je svakako veliki udarac pred početak nove sezone i jako malo vremena je ostalo da se pronađe adekvatna zamijena.

Uprava Dortmunda kuca skoro na sva vrata kako bi pronašla nekoga ko je u stanju postići minimalno 15 golova za sezonu i biti standardan. Kucanje na vrata je stiglo do Camp Noa i Katalonskog giganta, Barcelone. Terzić iz Barce želi da dovede Memphis Depaya koji nije u planovima Xavija.



Katalonski gigant je primoran da proda nekoliko igrača kako bi nova pojačanja mogao registrovati pred novu sezonu, a jedan od tih koji se nalazi na transfer listi jeste i Holanđanin. Terzić želi Depaya da dovede na pozajmicu, a uprava Barce traži odmah 20 miliona i pravo je pitanje kako će se dogovoriti. 

Na velikim mukama je Terzić jer sigurno na više frontova neće moći sa trenutnim napadačima koji su izrazito mladi. 

Vjerujemo da bi se Depay savršeno uklopio kako u tim Milionera tako i na stil fudbala u Bundesligi koji bi mu itekako odgovarao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.