Bivša igračka legenda Redsa surovo iskrena: Ni jedna ekipa u Europi ne želi Ronalda, pa ni njegovi saigrači iz Manchestera

Ne stišava se bura oko Cristiano Ronalda i njegove budućnosti na Old Traffordu, a mnoge zanima kako će se to na kraju završiti.


Potencijalni odlazak jednog od najboljih igrača na svijetu sa Old Trafforda, manje od godine dana nakon njegovog herojskog povratka, je glavna tema zadnjih dana na ostrvu. 

Portugalac čak nije otišao na pripreme sa ekipom što je dodatno probudilo sumnju da želi da napusti Manchester. 37-godišnji Ronaldo želi da igra Ligu prvaka, nakon što se nije uspio sa Crvenim Đavolima kvalifikovati prošle sezone, i to je još jedan od razloga njegove želje da napusti Old Trafford.



Mnoge stvari ne funkcionišu u crvenom dijelu Manchestera, a da stvar bude još gora Erik ten Hag je peterostrukog osvajača Zlatne lopte izbacio na poluvremenu u prijateljskom meču protiv Rayo Vallecana jer nije bio zadovoljan njegovim zalaganjem na meču.

Ulje na vatru je dolila bivša igračka legenda Liverpoola, Jamie Carragher, koji nije imao ništa pozitivno da kaže prema Ronaldu pa je tako rekao da ni jedna ekipa u Europi ne želi Portugalca, pa čak ni njegovi saigrači iz Manchester Uniteda. Bilo koji klub se povezivao sa sjajnim napadačem je ekspresno odbio mogućnost da ga dovede i Carragher smatra da ga niko ne želi.



"Uvijek sam mislio da je Ronaldo bizaran potpis", rekao je nekada sjajni štoper i nastavio. "Uvijek sam osjećao da će doći do ove situacije, čak i ako bi Ronaldo bio odličan za Manchester United. Potpisao je dvogodišnji ugovor plus još jednu godinu, što nisam mogao vjerovati, i on nikada neće biti druga violina, ali kao igrač u kasnoj fazi karijere nije isti igrač. Svoju karijeru je produžio samo zato što je veliki profesionalac i posvećen fudbalu", bio je surovo jasan Carragher i zaključio.

"Činjenica je da ima 37 godina, 38 ove sezone, ali nije više onaj isti igrač. I dalje je sjajan strijelac, ali naglašavam nije isti igrač. Nijedan drugi klub u Europi ga ne želi, možda se varam", zaključila je ikona Anfielda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.