Kad si velikan poput PSG-a sve je lako: Galtier ekspresno pronašao zamijenu za Pochettinov promašaj

PSG iza sebe ima još jednu neuspješu sezonu zbog koje je ovo ljeto bilo velikih rezova, a najdeblji kraj su izvukli Mauricio Pochettino i sportski direktor Leonardo.


Velikan iz Pariza je osvojio Ligue 1, ali u Ligi prvaka i nacionalnom kupu nije napravljen značajan rezultat što se odmah karakteriše kao veliki neuspjeh.

Na mjesto trenera je doveden Christophe Galtier, a funkciju strateškog savjetnika kao i sportskog direktora će obavljati u budućnosti Luis Campos. Najbitnija stvar koja je tokom ljeta urađena jeste potpisan novi ugovor sa Kylian Mbappeom koji će takođe imati svoje prste unutar kluba.



Dolaskom nove uprave tim se odmah krenuo renovirati pa su tako redom stizali Vitinha, Nordi Mukiele kao i mladi Hugo Ekitike koji je stigao na pozajmicu i gotovo sigurno će na kraju sezone njegov ugovor biti otkupljen. 

Takođe je i otkupljen ugovor Nuno Mendesa, koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u klubu. Spektakularnih odlazaka nije bilo, a treba izdvojiti odlazak Angel Di Mariju koji je kao slobodan igrač prešao u redove Juventusa.



Zadnjih dana se mnogo priča o Georginio Wijnaldumu, prošlogodišnjem pojačanju, da bi mogao napustiti Pariz i svoju karijeru nastaviti u Romi. Pregovori su u odmakloj fazi i gotovo sigurno da bi sjajni veznjak trebao postati stanovnik Rima.

Pochettino je insisitirao na dovođenju Holanđanin koji se ispostavio kao veliki promašaj kog se Galtier želi riješiti. Novi trener Parižana je ekspresno pronašao zamijenu i to u bivšem klubu, Lilleu, a riječ je o Renato Sanchesu.



Galtier je 2 godine trenirao Portugalca i upravo je iskusni Francuz zaslužan što je karijera Sancheza oživljena, a sada je spreman da ga dovede u glavni grad Francuske da opet sarađuju. 24-godišnji veznjak ima ugovor do ljeta 2023. godine i PSG je zbog toga na stol Lillea stavio svega 15 miliona eura, a sve su prilike da če to biti dosata i da će transfer biti realizovan u narednim danima. 

galtier sklapa tim koji bi trebao napasti pehar Lige prvaka i dominirati u Ligue 1 i nacionalnom kupu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.