U vrijeme velike krize na Camp Nou se sprema još jedan spektakularan transfer: Ključ toga drži De Jong

Barcelona je unazad par godina u velikim finansijskim problemima i upravo je to razlog poprilično loših rezultata.


Međutim, i pored te krize Joan Laporta na Camp Nou dovodi velika imena, a ove godine je podigao ljestvicu i doveo ekstremno zvučna imena i potrošio ozbiljan novac. 

Katalonski gigant se pred novu sezonu pojačao sa Robert Lewandowskim, Raphinhom i Jules Koundeom i za ove 3 zvijezde je izdvojeno 153 miliona. Nisu samo ova 3 igrača stigla, potpuno besplatno je još potpisan Andreas Christensen i Franck Kessie.



Bilo je i odlazaka sa Camp Noa, a vrijedni spomena su jedino Philippe Coutinho i Clement Lenglet. Sada prema navodima uglednog španskog lista Sport, Frenki de Jong drži ključ jednog veliko transfera i ako se do kraja prelaznog roka desi njegova prodaja na Camp Nou stiže spektakularno ime. 

Naime, Holanđanin je meta Manchester Uniteda i Chelsea, i pravo je pitanje koji će klub do kraja prelaznog roka uspjeti potpisati sjanog veznjaka. De Jong ne želi na Old Trafford i za sada jedina i realna opcija jeste odlazak na Stamford Bridge što itekako priželjkuje Xavi.



U slučaju da se Holanđanin preseli u Premier ligu, uprava Barce na čelu sa novim sportskim direktorom, koji treba biti imenovan u narednim danima, Jordi Cruyffom kreće po zvijezdu Manchester Cityja, Bernardo Silvu. Prema istom izvoru novac dobijen od De Jonga će biti odmah uložen u fantastičnog Portugalca koji ove sezone nije prva opcija kod Pep Guardiole. 

Silva bi bio sjajno pojačanje za novu sezonu i za borbu na više frontova, a Ousmane Debele bi u Portugalcu dobio veliku konkurenciju čim bi se Francuz natjerao da radi marljivo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.