Gameweek 2: Počelo je odlično, a kapiten u ovom kolu može napraviti veliku razliku - 3 idealna predloga

Fantasy menadžeri su napokon dočekali novu sezonu Premier lige, a ona je za neke počela na najbolji mogući način, ali za neke baš i ne.


Izbor kapitena u prvom kolu je nekome donio više, a nekome manje, bodovoa i upravo iz tog razloga u Gameweek 2 ulazimo sa novim izborom kapitena.

U prethodnom kolu smo može se reći dobro prognozirali što se tiče kapitena Erling Haaland, Mohamed Salah, a kiks smo napravili što se tiče Son Heung-mina i Harry Kanea. Dvojac iz Spursa je imao 5 odnosno 2 Fantasy poena što je izuzetno malo kada se uzme u obzir da je Tottenham postigao 4 gola protiv Southamptona.



Novo kolo nam slijedi za vikend i novi lagan posao prije svega za Manchester City koji na svom Etihadu dočekuje novog Premierligaša Bornemoutha. Upravo iz tog razloga prvi pik za kapitena će biti Haaland kao i prošli put. 

Od njega se u novoj sezoni očekuje najviše, a započeo ju je na najbolji mogući način sa 2 gola i 13 Fantasy bodova. Očekuje se lagan posao Cityja na svom terenu, a kada je lagan posao očekuje se da na visini zadatka bude Norvežanin.



Mada se nikad ne zna šta nam Guardiola priređiuje, ali vjerujemo da će odigrati minimalno 60 minuta protiv Bornemoutha. Drugi pik za kapitena će ostati isti kao i iz prošlog kola, Salah. Egipćanin na Anfieldu igra meč protiv Crystal Palacea i treba očekivati lagan meč za Redse. 

U prvom kolu su podbacili protiv Fulhama, a sada se očekuje da sav svoj bijes iskale na Patirck Vieiri i njegovoj družini. I pored 2:2 u prvom kolu Salah je bio strijelac gola i asistent i tako sakupio pristojnih 12 Fantasy bodova.



Zbog domaće utakmice i laganog protivnika, na papiru, naš izbor za kapitena je prva violin Liverpoola. Što se tiče trećeg pika za kapitena u drugom kolu prednost smo dali Darwin Nunezu. Novo pojačanje Liverpoola smo izabrali jer vjerujemo da će u drugom kolu zaigrati od prve minute. 

To nije bio slučaj u utakmici protiv Fulhama jer se od prve minute na terenu našao Roberto Firmino. Firmino se nije vidio na terenu, a ulaskom Urugvajca stvari na terenu su se promijenile i sjajni napadač je utakmicu završio sa golom i asistencijom, 9 Fantasy bodova, za svega 39 minuta koliko je proveo na terenu.



Treba ga očekivati u startnoj postavi i uz Salaha da bude prava napast za odbranu Palacea. Ovo su naši predlozi za kapitena u drugom kolu, a vjerovatno je vas većina već nekog od ove dvojice označila za kapitena u novom kolu. 

Nekada treba malo riskirati što se tiče kapitena, a naš predlog za riskiranja jeste Cristiano Ronaldo koji će vjerovatno zaigrati od prve minute i biće gladan golova, a Brentford je idealna prilika za to.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.