Prštalo je sve na terenu, ali i poslije zadnjeg sudijskog zvižduka: Isplivali detalji sukoba Tuchela i Contea

Juče smo bili svjedoci jednoj zaista sjajnoj utakmici, derbiju u pravom smislu te riječi, između Chelsea i Tottenhama.


Ove dve ekipe rijetko kada prirede dosadnu utakmicu, a tako je bilo i nedeljnog poslijepodneva kada je na terenu prštalo na sve strane.

Prvi do prednosti je stigao domaćin nakon kornera i smušenosti odbrane Spursa, Kalidou Koulibaly se najbolje snašao i loptu poslao iza Hugo Llorisovih leđa. Na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću za izabranike Thomas Tuchela, a nakon prvih 45. minuta svi su mislili da je utakmica jednosmjerna ulica.



Sve je ukazivalo da četa Antonio Contea nema šta tražiti na Stamford Bridgeu, ali u 68. minuti golom Pierre-Emile Hojbjerg stvari su se vratile na početak. Možda jesu golovi Spursa bili kontrovezni, ali nakon gola Danca, Conte se možemo reći na bezobrazan način radovao što je dodatno isprovociralo Njemca na klupi Chelsea. 

Kada su se stvari malo smirile, Anthony Taylor sudija u gradskom derbiju je pokazo žute kartone i jednom i drugom treneru, i utakmica se mogla nastaviti. Do nove prednosti Chelsea dolazi golom Reece Jamesa i tada Tuchel na gotovo isti način provocira klupu Spursa.



Svi su se nadali nakon tog gola da je sve gotovo i da će 3 boda ostati na Stamford Bridgeu, ali tako nije mislio najbolji igrač Spursa, Harry Kane. U dubokoj nadoknadi nakon opet nekoliko kontroverznih odluka sudije, Spursi dobijaju kornenr u 96. minuti kada je u skoku najveći bio Kane i glavom postiže za konačnih 2:2.

Sve je prošlo u najboljem redu, ali ne i kada je Taylor odsvirao kraj utakmice. Obijčaj je da se treneri nakon zadnjeg sudijskog zvižduka pozdrave, to je i učinjeno ali umalo nije došlo do fizičkog okršaja. Tuchel je pružio ruku Conteu i nije htio da ga pusti i tada je došlo do incidenta koji na svu sreću nije završio nekim većim fizičkim okršajem.



Stvari su se smirile nekako smirile, a sudija je odlučio da kazni i jednog i drugog trenera i po završetku utakmice oni su zaradili po crveni karton. Tuchel smatra da je za ovo sve kriv temperamentni Italijan. "Kada se rukujete, mislio sam da se gledamo u oči, ali imali smo drugačije mišljenje pa je bilo šta je bilo", rekao je Njemac nakon utakmice.

Može se reći da je iza nas jedan pravi gradski derbi gdje je prštalo na sve strane i ovakve utakmice vraćaju navijače na stadion i kraj malih ekrana.

Sigurno da nas u nekom novom derbiju očekuje više varnica i sigurno da svi jedva čekamo da se sastanu Tuchel i Conte.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.