Arteta pokušava već nekoliko rokova, a novi Premierligaš to za čas posla riješi: Zvijezda Lyona stiže na ostrvo

Arsenal je u zadnje vrijeme ozbiljan na transfer tržištu i Mikel Arteta je na nova pojačanja prošlo ljeto i ovo potrošio ogroman novac.


Topnici su novu sezonu započeli sa dvije uvodne pobjede i već izdali ozbiljnu kandidaturu za sami vrhi, pa ko zna možda se napokon domognu plasmana u Ligu prvaka što je primarni cilj.

Ovo ljeto je na Emirates stigao Gabriel Jesus, Fabio Vieira, Oleksander Zinchenko, Marquinhos, Matt Turner, i na ova pojačanja je utrošeno 132 miliona eura. Mnogo se priča da to nije kraj i da će u London stići bar još jedno novo ime, a Arteta zna i prioritete.



Unazad nekoliko rokova se priča o zvijezdi Lyona, Houssem Aouaru, kao mogućoj agviziciji za Arsenal, ali nikako da klub realizuje taj transfer. Ono što je mnoge iznenadilo, a kako prenosi španski Diario AS, Aouar će ovo ljeto gotovo sigurno u Premier ligu, ali ne u Arsenal.

Novi Premierligaš, Nottingham Forest, je ozbiljno zainteresovan za usluge sjajnog veznjaka i u narednim danima bi se transfer trebao ozvainičiti. Steve Cooper bi dolaskom 24-godišnjeg Francuza tako na City Ground ovo ljeto doveo čak petnaesto pojačanje.



Itekako je prometno u Forestu, a od zvučnih imena koja su stigla može se izdvojiti Dean Henderson, Jesse Lingard, Neco Williams i rekord kluba Taiwo Awoniyi za koga je izdvojeno 20,5 miliona eura. Cooper je napravio sjajan posao i sastavio veoma respektabilan roster koji ima velike šanse da ostane u ligi. 

Francuz upravu Foresta bi trebao koštati oko 15 miliona eura što je zaista pristojna cifra za kalibar igrača kakav je Aouar. 

Mogao bi Arteta ostati bez dugogodišnje želje, a razlozi zašto veznjak prije bira City Ground od Emiratesa nije nikome poznato.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.