St James Park i pored miliona nije poželjna destinacija: Gol mašina sa Apenina ne želi doći kod Howea

Newcastle United je krajem prošle godine postao najbogatiji klub na planeti zahvalujući princu iz Saudijske Arabije, Mohammed bin Salmanu, a svoju finansijsku moć su odmah demonstrirali u zimskom prelaznom roku.


U januaru je Eddie Howe na nova pojačanja potrošio nešto malo više od 130 miliona eura, a redom su stizali Bruno Guimaraes, Chris Wood, Matt Targett, Dan Burn i Kieran Trippier. 

Upravo ovi igrači su klubu, koji je bio zakucan za samo dno Premier lige, pomogli da se iščupa i ostane u ligi i naredne sezone. Koliko je drgugi dio sezone bio perfektan govori činjenica da su na kraju završili na visokom 11. mjestu i u novoj sezoni nastavili tamo gdje su stali u prošloj.



Na uvodnom meču nove sezone su slavili na domaćem terenu protiv novog Premierligaša, Nottingham Foresta, rezultatom 2:0 što je odlična uvertira pred nastavak prvenstva. Što se tiče novih pojačanja koja su stigla tokom ljetnog prelaznog roka su Sven Botman i Nick Pope, a Targettu je ugovor u potpunosti otkupljen jer je on minulu polusezonu proveo na pozajmici.

Za ova pojačanja je izdvojeno tačno 66 miliona eura. Može se reći da nisu neka velika imena stigla na St James Park, a izgleda da do kraja prelaznog roka i neće. Svi su mislili da će uprava Svraka sa novcem moći lako riješavati nova pojačanja, ali za sada ni jedno veliko ime nije stiglo.



Bar jedno veliko ime bi natjeralo ostale zvijezde da se pridruže ambicioznom projektu Bin Salmana. Nažalost, sa Apeninskog poluostrva stiže tužna vijest za sve navijače Newcastle Uniteda, a ona glasi da je gol mašina, Luis Muriel, odbio bilo kakvu mogućnost prelaska na sjever engleske i da od njegovog dolaska na St James Park neće biti ništa, bar ne ovo ljeto. 

Ovo je dovoljan pokazatelj da novac kod nekih igrača ne igra presudnu ulogu kod odabira kluba i da će Howeu biti teško angažovati neko novo, zvučno, ime. 

Muriel bi bio odlična podrška u ofanzivnom smislu za Callum Wilsona i Chris Wooda, ali ipak od toga neće biti ništa i Howe će morati potražiti novog špica za nastavak sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.