Sjećate se Williana: Bivša zvijezda Chelsea napušta Corinthians i vraća se u London, ali ne i na Stamford Bridge

Sigurno da se mnogi sjećaju Williana, bivše zvijezde Chelseaja i Arsenala, a sadašnjeg igrača braziskog Corinthiasa.


34-godišnji Brazilac je u ljeto prošle godine kao slobodan igrač napustio London, i Arsenal, i vratio se u klub u kom je započeo svoju profesionalnu karijeru.

Sada godinu dana kasnije njegov prelazak u bivši klub nije bila najbolja ideja i već sada razmišlja o odlasku. Mnogi brazilski mediji su prenjeli informaciju da bi u narednim satima trebalo doći do raskida ugovora između dvije strane i da bi Willian ubrzo mogao postati slobodan igrač.



Upravo je to izazvalo veliku pometnju na transfer tržištu jer se pominje povratak u Eurpopu, tačnije u London. Međutim, to neće biti ni Stamford Bridge kao ni Emirates, a za usluge sjajnog krila je zainteresovan novi Premierligaš iz Londona.

Sjajni krilni napadač posjeduje još kvaliteta to je sigurno, a u svom timu ga želi Marco Silva, trener Fulhama. Brazilac je spreman da žrtvuje svoju platu kako bi se vratio u Europu, a na takvu odluku je uticaj imala supruga i porodica.



Prema istim brazilskim izvorima porodici su smetali konstantni incidenti na društvenim mrežama i povratak u bivši klub je ipak bio velika pogreška. Jeste se Willian od povratka u Brazil borio sa povredama, ali to nije razlog da bude konstantno na meti navijača Corinthiansa. 

Otkako je došao u svoj dječaki klub postigao je samo 1 gol, ali i pored toga nije opravdano pojašanje navijača brazilskog velikana. Fulham se vratio u Premier ligu i sada žele napraviti tim koji će se uspjeti sačuvati u društvu najbolji, a to su na startu sezone i pokazali.



Naime u prvom meču su remizirali sa viceprvakom Liverpoolom 2:2, a čak su dva puta vodili i to najviše zahvaljujući sjajnom Aleksandar Mitroviću koji je bio dvostruki strijelac. Silva smatra da je njegovom timu potrebno iskustvo, a to je uvidio u sjajnom Brazilcu. 

Willian je u Premier ligi proveo dugih 8 godina i za to vrijeme odigrao preko 350 utakmica uz preko 50 golova i asistencija. 

Sa 34 godine i pregršt iskustva može biti od velike pomoći kako za mlade tako i za čitav tim.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.