Tuchel je napokon pobjedio: Wonderkid iz Aston Ville stiže u London - 2 velikana ostaju praznih šaka

Ovo ljeto smo navikli da slušamo samo kako Chelsea ostaje bez pojačanja zbog čega se Thomas Tuchel našao u velikim problemima.


Istina je da su potpisani Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly, ali to nije ništa naspram onoga što je otišlo sa Stamford Bridgea. 

Andreas Christensen, Antonio Rudiger i Romelu Lukaku samo su neka od imena koja su napustila London, ali za očekivati je da klub do zatvaranja pijace napusti još nekoliko igrača. Isto tako vjerujemo da će biti i novih dolazaka u London, a napokon stižu sjajne vijesti.



Naime, prema navodima uglednih britanskih listova, Tuchel je napokon uspio da pobjedi i ispred drugih velikana dobije željeno pojačanje. Prema istim izvorima uprava Plavaca je uspjela da dogovori veliki transfer veznjaka Aston Ville, kog su ranije uspoređivali sa Paul Pogbom i Dele Allijem, a pri tom da pobjedi Barcelonu i Milan. 

"Wonderkid", kako ga nazivaju, je Carney Chukwuemeke, a Chelsea za njegove usluge izdvaja nešto više od 20 miliona eura. 18-godišnji Englez bi u narednim satima trebao završiti sve i potpisati ugovor sa velikanom iz Londona.



Sjajni Chukwuemeke je nastupio na Euru do 19 godina i sjajnim partijama zaradio da se nađe u timu turnira, a isto tako i pomogne Engleskoj da podigne trofej. Ovo je veliak pobjeda za Tuchela, ali i za Chelsea. Njemački stručnjak čini sve kako bi posložio tim koji će opet moći parirati velikanima iz vrha.

Premier liga kreće u petak i većina klubova još nije završila sa dovođenjem novih igrača i za očekivati je još transfera u gotovo svim klubovima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.