Ajax u ozbiljnim problemima: Conte gleda prema Johan Crujiff Areni kako bi pazario mladu zvijezdu

Prvenstvo nije još ni počelo, a Ajax je već izgubio jedan trofej i to da stvar bude još gora izgubljen je trofej od velikog i ljutog rivala PSV-a.


U Super kupu snage su odmjerila dva velikana Holandije, a Ruud van Nistelrooy trener PSV-a je iz meča izašao kao pobjednik i sa 5:3 ubjedljivo savladao Alfred Schreudera.

To nije sjajna uvertira pred novu sezonu, a veliki uticaj svakako ima odlazak velikog broja igrača i to onih koji su bili nosioci igre iz minule sezone. Tako su redom Johan Crujiff Arenu napuštali Lisandro Martinez, Ryan Gravenberch, Sebastien Haller, Andre Onana, Nicolás Tagliafico i Noussair Mazraoui.



Svi ovi igrači su bili starteri minule sezone i to se odmah osjeti na terenu. Takođe treba napomenuti i da je klub napustio i trener Erik ten Hag koji je imenovan za novog trenera Manchester Uniteda. Svi ovi gubitci su se vidili na meču protiv PSV-a, a da stvar bude još gora klub bi moglo još igrača napustiti. 

Antonio Conte je bacio oko na mladu zvijezdu za koga je Ten Hag svojevremeno rekao da je on nevjerovatan potencijal, a radi je o Mohammeda Kudusu. 21-godišnji reprezentativac Gane igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača i smatra se velikim talentom koga su nažalost povrede spriječile da igra više.



Minule sezone je na terenu proveo svega 780 minuta i postigao samo 6 golova, ali je u novu ušao na najbolji mogući način gdje je sa klupe protiv PSV-a postigao gol koji ipak nije bio dovoljan da se napravi nešto više u Super kupu. Prema Transfermarktu Kudus je procijenjen na 10 miliona eura, ali zbog ugovora do ljeta 2025. godine sigurno da uprava Kopljenika može izvući više novca. 

Conte želi svoj vezni red da dodatno ojača i upravo mu mlada zvijezda Ajaxa čini kao primamljiva i pristupačna investicija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.