Bivši tandem Palerma uskoro opet na okupu i to u Rimu: Dybala dobija savršenog saigrača u ofanzivi

Roma za sada sjajno odrađuje ljetni prelazni rok gdje je za svega 7 miliona eura dovela 4 itekako kvalitetna pojačanja.


Paulo Dybala, Mile Svilar, Nemanja Matić i Zeki Celik su nova pojačanja, a samo je 7 miliona izdvojeno za 25-godišnjeg reprezentativca Turske.

Znali smo svi da je Jose Mourinho veliki znalac i umjetnik, i ne zovu ga džaba "Posebni", ali ono što je uradio ovo ljeto je za svaku pohvalu. Međutim, ova 4 pojačanja ne bi trebal biti jedina, a uprava Rome uveliko pregovara još sa Georginio Wijnaldumom i Wilfried Zahom.



Međutim, ako je vjerovatu uglednom italijanskom novinaru Fabrizo Romanu, popularna Vučica iz Rima je veoma blizu da angažuje bivšu zvijezdu Torina, Andrea Belottija. Tako bi reprezentativac Italije imao opet priliku da zaigra zajedno sa Dybalom, jer su u prošlosti njih dvojica igrači zajedno u Palermu.

28-godišnji Italijan bi trebao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 2,8 miliona eura po sezoni plus određeni bonusi. Vjerujemo da će Belotti biti veliko pojačanje za Mourinha pred novu sezonu i da bi uz Tammy Abrahama činio ubitačan tandem u špicu.



Kada se tu doda Dybala i Nicolo Zaniolo dolazimo to toga da će Mourinho imati na raspolaganju tim za Scudetto. Minule sezone su osvojili treće po rangu takmičenje na Starom kontinentu, Europa Conference ligu, a sad vjerujemo da su im ciljevi daleko veći.

Mourinhov projekat ide u pravom smijeru i sa Belottijem, i uz Zahu ili Wijnalduma, Roma bi mogla izgledati fantastično, pa ček i da bude favorit da osvoji Seriju A.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.