Benzema je nedodirljiv, ali se i Francuz nekad mora odmoriti: Ancelotti bira zamijenu - 5 špiceva u opticaju

Karim Benzema je imao sezonu za pamćenje gdje je svojim golovima i fenomenalnim partijama pomogao Real Madridu da podigne trofeje u Ligi prvaka, La Ligi i Super kup Španije.


44 gola i 15 asistencija na 46 utakmica je impresivna statistika koja bi mu ove godine trebala donijeti Zlatnu loptu i prvi je kandidat za istu. 

Međutim, Carlo Ancelottiju je bitnije da Francuz nastavi tamo gdje je stao minule sezone i da nastavi rešetati mreže protivnika. 34-godišnji Francuz je nedodirljiv u napadu, ali i sam Italijan je svjestan da će ga u nekom trenutku morati malo odmoriti i da je potrebna adekvatna zamijena.



Luka Jović je otišao u Fiorentinu potpuno besplatno dok je Borja Mayoral za 10 miliona prešao u Getafe. U srcu napada je ostao samo, uz Benzemu, Mariano Diaz koji je takođe veoma blizu da napusti Santiago Bernabe jer je za njegove usluge ozbiljno zainteresovana Celta iz Viga.

Zbog toga Ancelotti i Florentino Perez moraju pronađi jednog sjajnog napadača koji će pristati da bude rezerva i pri tome da je u stanju postići minimalno 10 golova sa klupe. Takođe mora se razmišljati i o kalibru napadača koji bi mogao ubrzo naslijediti Benzemu u napadu jer smo sigurni da Francuz može odigrati još jednu ili dvije sezone na ovom vrhunskom nivou.



Zbog tog svega Ancelotti i Perez su napravili spisak na kom se nalazi 5 vrhunskih napadača od kojih su neki iskusni prekaljeni asovi, ali je svoje ime na spisku našla i mlada nadolazeća zvijezda Salzburga. Prvi na spiku jeste upravo ta mlada i nadolazeća zvijezda Salzburga, Benjamin Sesko. 

19-godišnji Slovenac je zaludio fudbalsku scenu i samo je ptianje kada će napustiti velikana Austrije. Za usluge Seska je zainteresovano gotovo pola Europe, a pored Reala najuporni jeste Manchester United. Drugo ime na spisku jeste iskusni Edin Džeko koji je pod ugovorom sa Interom, ali bi mogao napustiti klub zbog dolaska Romelu Lukakua.



Dolaskom Belgijanca uloga u timu Edina bi mogla biti znatno manja i upravo to želi da iskoristi lukavi Ancelotti. Italijan bi Bosancu ponudio ulogu drugog napadača u timu i gotovo svaku tekmu bi imao sigurnih nekoliko minuta. 

Treće ime sa spiska jeste još jedan as, Edinson Cavani. Urugvajac je trenuno bez kluba otkako se razišao sa Crvenim Đavolima. Takođe još jedan vrsan napadač koji je u stanju sa klupe postići i više od 10 golova, a uloga drugog napadača mu je itekako poznata jer je na Old Traffordu bio zamijena za Cristiano Ronalda.



Timo Werner se takođe našao na spisku želja, ali je pravo pitanje da li je vrijedan velikana iz Madrida. Wener od dolaska iz Leipziga se nije pokazao i dokazao, i u zadnje vrijeme se mnogo povezuje sa odlaskom iz Londona. Pravo je pitanje da li bi u Njemcu Ancelotti mogao viditi minimalno 10 golova sa klupe. Zadnje ime na spisku jeste još jedan sjajan golgeter i bivša nada Kraljevskog kluba Raul de Tomas.

Španac je započeo svoju profesionalnu karijeru u Realu, ali se nikada nije uspo dokazati u glavnom gradu Španije pa je zbog toga završavao na pozajmicu da bi se na kraju skrasio u Espanyolu.

27-godišnji špic iza sebe ima veoma uspješu sezonu, ali smo mišljenja da ne bi pristao na ponovni povratak i da bude rezervna opcija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.