Šta to znači za Ricea: Moyes dogovorio transfer vrijedan 40 miliona eura - Stiže gorostas iz Lillea

David Moyes ovaj ljetni prelazni rok nije štedio pa je zato na nove igrače izdvojio nešto malo više od 80 miliona eura.


U London su redom stizali Gianluca Scamacca, Nayef Aguerd, Flynn Downes, kao i Alphonso Areola koji je bio na pozajmici u klubu, a sada je ugovor u potpunosti otkupljen. 

Najslabija tačka tima je popunjena, a to je pozicija napadača gdje se Michail Antoniju produžio korpulentni Italijan iz Sassuola, Scamacca. Antonio je minulu sezonu sam iznio na svojim leđima jer Moyes nije imao na raspolaganju više ni jednog napadača.



Sada je ta pozicija riješena sa dva super snažna špica. Međutim, ono što brine sve navijače popularnih Čekićara jeste šta će se desiti sa Declan Riceom jer u London stiže još jedan veznjak. Mnogi se boje da trener West Hama zna nešto što oni ne znaju i da se mladom Englezu bliži kraj u dresu Čekičara.

Prema navodima uglednog britanskog lista The Sun, uprava West Hama je dogovorila sve sa Lilleom oko mlade zvijezde Amadou Onane. Velikan iz Francuske je pristao na 40 miliona eura za svog mladog veznjaka, a sada je na upravi kluba da dogovori lične uslove sa 20-godišnjim Belgijancem.



Onana igra na istoj poziciji kao i Rice što je odmah probudilo sumnju u navijače da će Englez napustiti London stadion. Moyes u Belgijancu vidi pravog univerzalca jer pored prirodne pozicije kao zadnji vezni itekako zna i odgovoriti zadatku na poziciji štopera, a ono što ga krasi jeste visona od čak 195 centimetara.

U novoj sezoni, ako se lični uslovi uspiju dogovoriti i Onana postane novi Čekićar, West Ham će biti itekako opasan u prekidima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.