Nakon velikog trošenja na redu su rezovi: Laporta moli 2 zvijezde da pristanu na smanjenje plata

Katalonski gigant, koji je u teškoj finansijskoj situaciji, je uspio da potroši 153 miliona na nova pojačanja i svi se pitaju kako.


Na Camp Nou su redom stizali Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Kounde, Andreas Christensen i Franck Kessie, i sada Xavi Hernandez na raposlaganju ima tim za velika djela.

Niko ne zna kako je klub koji grca u dugovima uspio izdvojiti toliki novac za nove potpise, a navodno još nisu završili sa potpisivanjem novih igrača. Joan Laporta je ispunio sve želje svom treneru i spreman ih je ispuniti još samo ako trener uperi prst u igrača kojeg želi.



Ono što treba napomenuti jeste da Barcelona nije registrovala još ni jednog novog igrača, a vremena je sve manje da to i učinu. Za registraciju je potrebno da prodaju nekoliko igrača kako bi koliko toliko sravnali račune, a prema navodima uglednih španskih medija na Camp Nou se sprema novo rezanje plata.

Ako je vjerovati istim izvorima opet su na tapetu Sergio Busquets i Gerard Pique. Igračima je smanjivana plata kada je finansijsku krizu izazvala pandemija korona virusa, ali tada ove dvije zvijezde nisu pristali na smanjenje. Ipak, prošlo ljeto je plata Piqueu drastično smanjena samo kako bi nova pojačanja Memphis Depay, Eric Garcia i Rey Menaj mogli biti registrovani za tu sezonu.



Sada Laporta želi da sjedne sa njima dvojicom i predloži im novo smanjenje plata kako bi novi igrači mogli biti registrovani. Uloga u timu ove 2 zvijezde se znatno smanjila i zbog toga uprava želi da im i smanji primanja. Na mjestu koje pokriva Pique su dovedena 2 nova štopera, a na poziciji gdje Busquets je doveden jedan.

Sigurno da će imati oni svoju ulogu u respektabilnom timu, ali je pravo pitanje kakva će ona biti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.