Samo nakon pola godine pukla ljubav na relaciji Aubameyang - Barca: Gabonac na pragu povratka u London

Pierre-Emerick Aubameyang je u januaru ove godine stigao na Camp Nou kao veliko pojačanje, ali sve su prilike da se u Barceloni neće puno zadržati.


33-godišnji Gabonac je napustio Premier ligu, i Arsenal nakon što je klub pristao raskinuti ugovor, i kao slobodan igrač postao novi stanovnik Katalonskog giganta. 

Samo pola godine kasnije izgleda da je pukla ljubav na relaciji Aubameyang - Barcelona, i da bi Gabonac do kraja prelaznog roka mogao promijeniti sredinu. Imao je sjajnu statistiku, 11 golova i 1 asistencija na 17 utakmica, i činio se kao fantastično pojačanje za Xavijevu družinu, ali onda totalni preokret.



Prema navodima uglednog italijanskog novinara specijalizovanog za fudbalske transfere Fabrizio Romana, Gabonac nije zadovoljan dolaskom Robereta Lewandowskog i vjeruje da će u sezoni koja dolazi dobijati sve manje minuta i da će biti rezervna opcija. 

Aubameyang sebe smatra za udarnu iglu i vjeruje da može i dalje biti prvi napadač u nekom drugom klubu. Prema istom izvoru kako je jedna ljubav pukla, tako bi se nova-stara mogla desiti. Naime, Thomas Tuchel želi svog bivšeg igrača iz Borussije Dortmund da dovede u Chelsea i pojača svoj napadački arsenal koji nije baš optimističan pred novu sezonu.



Uprava Plavaca je već kontaktirala čelne ljude Barce i razgovori su otpočeli. Tuchel je ostao bez Romelu Lukakua i od napadačkih opcija je ostao Armando Broja, Timo Werner i Michy Batshuayi. Ni jedan od njih ne ulaže neki ogroman golgeterski potencijal i zbog toga Njemac želi da se ponovo sretne sa sjajnim Gaboncem i obnove prijateljstvo.

Njih dvojica su zajedno osvojili kup Njemačke u sezoni 2016/17 i ko zna možda opet zajedno podignu pehar u plavom dresu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.